Guvernul analizează eventuala amânare a plății impozitului pe venit pentru persoane fizice, pe fondul epidemiei de coronavirusul, dar nu pentru toată lumea, ci doar acolo unde sunt probleme, a anunțat ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Ne uităm și la măsuri în ceea ce privește impozitul pe venit pentru persoane fizice și astăzi se va definitiva și această măsură, vedem cum va fi ea la final. Sunt mai multe variante. Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme. Sunt mai multe variante, discutăm cu oamenii de afaceri și vedem care este cea mai bună variantă în acest moment”, a spus ministrul, potrivit RFI, citat de Digi24.

Trebuie să ne gândim că nu știm cât va dura această stare și trebuie să dozăm oarecum eforturile, nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare

„Deja primim informații, oamenii merg deja în șomaj, sunt companii care au scăderi de producție, aici vom avea criterii, scăderea cifrei de afaceri, comenzi etc.. Știm foarte bine că de exemplu în industria HORECA sau în industria evenimentelor, unde deja nu poți să mai ai adunări mai mari de 50 de persoane, este clar că acolo există o problemă și acolo nici nu mai trebuie să îți pui semne de întrebare dacă au fost sau nu afectate de această situație”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri