Compania de recrutare Adecco, unul dintre cei mai mari actori de pe această nișă, si-a mutat 200 dintre cei 220 de angajați ai companiei în mediul online, în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus. Șeful companiei, Florin Godean, a arătat că din cauza procedurilor din România o parte din personal este încă nevoită să vină la birou, contractele de muncă neputând fi realizate electronic în România.

”Nu ne-am întrerupt activitatea, am mutat-o în mediul online, interviurile sunt online, colegii noștri, marea lor majoritate lucrează de acasă. Noi avem 200 de angajați care lucrează de acasă, singurii care vin la birou, prin rotație, în măsura în care putem, sunt cei care se ocupă de partea administrativă”, a declarat, pentru wall-street.ro, Florin Godean, cluster manager pentru România și Ungaria, a companiei de recrutare Adecco.

Aproximativ 20 de angajați încă merg la birou pentru că, din păcate, la ora actuală, în România nu avem contracte de muncă electronice și este nevoie să ne întâlnim cu angajatul, să semnăm contracte, să realizăm acte adiționale

Godean a adăugat că în astfel de situații mediul de afaceri își dă seama cât de multe lacune sunt în ceea ce privește procedurile din țara noastră.

Adecco România este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane. Compania gestionează peste 7,000 de persoane angajate temporar și deservește zilnic peste 600 de clienți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri