Angajatorii care apelează la măsura șomajului tehnic nu vor fi verificați în această perioadă de criză, însă când lucrurile vor reveni la normal vor fi efectuate verificări prin sondaj, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

”Nu se fac controale în această perioadă. Nu inseamnă însă că nu vă solicităm responsabilitate, în condițiile în care vorbim de bani publici”, a precizat Violeta Alexandru.

Ea a evidențiat însă importanța declarației pe propria răspundere, adăugând că informațiile eronate din acest document reprezintă fals în declarații.

Declarația pe propria răspundere înseamnă o semnatură pentru veridicitatea informațiilor prezentate. Dacă acestea sunt prezentate eronat înseamna fals în declarație

”Nu se vor face controale, dorința Guvernului este ca fondurile să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ele. Avem incredere în cei care depun aceste solicitări, dar ulterior vor fi făcute verificări prin sondaj, adică ulterior perioadei de criză.

Companiile pot depune online începând de maine, 1 aprilie, documentele pentru a primi banii de la stat, aferenți somajului tehnic, iar ministrul Muncii, Violeta Alexandru, promite că sumele vor ajunge la angajatori în 15 zile.

Depunerea actelor se va realiza exclusiv online și va conține o cerere, o declarație pe propria răspundere și lista angajaților intrati în șomaj tehnic.

De îndată ce angajatorul primește fondurile guvernamentale, respectiv 75% din câștigurile salariale ale angajatului și până la maximum 75% din câștigul mediu salarial brut, va face plata către angajat în trei zile.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri