Primele cereri privind intrarea în șomaj tehnic au fost depuse de către angajatori încă de la primele ore din ziua de 1 aprilie, însă o parte dintre ele conțin greșeli, susține președintele ANOFM, Victor Picu. El a adăugat ca banii vor fi acordați cu prioritate angajatorilor care le depun corect.

”Primele cereri au veni dimineața, la prima oră, pe 1 aprilie. (...) Calculul pentru suma solicitată de angajatori este greșită, de multe ori, de cele mai multe ori se cer mai mulți bani”, a explicat Picu.

El a precizat ca indiferent de data la care angajatul a intrat în șomaj, banii de la stat vin pentru intervalul 16 martie-31 martie, perioada în care se aplică decretul.

”Calculul se face de la data de 16 martie, solicitarea se face pentru o luna intreagă, deși prima plată va fi pentru zilele din luna martie. Mai mult, sunt angajatori care ne cer fonduri pentru angajați care nu au încă contractul de muncă suspendat. Îndemn toți angajatorii să se ocupe de verificarea tuturor contractelor, dacă au fost notificate în REVISAL(...)”, a mai spus Picu.

Plata se va face cu prioritate pentru cei care vor depune documente în conformitate cu ordonanța 32

Cifra românilor care au rămas fără un loc din cauza crizei generate de coronavirus a crescut la aproape 174.000 de persoane, iar peste 862.000 de salariați au intrat în șomaj tehnic, conform celor mai recente date, din 2 aprilie, ale Ministerului Muncii.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri