Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus, potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey, citat de CNN.

Rata șomajului în UE ar putea crește de la 6% la mai mult de 11% și va rămâne ridicată timp de mai muți ani dacă boala nu este controlată rapid, avertizează compania de consultanță într-un raport publicat recent.

McKinsey estimează că unul din patru locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană și Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor sau a plății, problemelor temporare sau concedierii permanente.

Circa 55 de milioane de muncitori lucrează în domenii cu risc ridicat, inclusiv casieri, bucătari, lucrători în construcții, personal hotelier și actori. Aproximativ 80% din locurile de muncă considerate de risc sunt deținute de persoane care nu au o diplomă universitară, cu angajați din companii mici care prezintă un potențial pericol.

Sursa foto: Tim Gouw | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri