Statul român nu va mai putea susține plata indemnizațiilor pentru șomajul tehnic după data de 15 mai, când se încheie starea de urgență. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat la Digi24 că Guvernul lucrează la o un alt plan pentru a rezolva această situație.

Violeta Alexandru a declarat că este vorba de un pachet de măsuri prin care angajatorii și angajații să fie sprijiniți ca să-și reia activitatea după 15 mai. Măsurile se vor adresa următoarelor etape și ar putea avea un caracter gradual. De exemplu, angajații ar putea reveni în activitate în etape, cu program redus sau într-o formă flexibilă de muncă.

Statul ar putea contribui, alături de angajator, pe baza unui parteneriat, la o formă de susținere financiară, orientându-se către acele sectoare cu potențial. Nu va fi doar un sprijin financiar, ci va fi susținut de măsuri care să susțină reconversia profesională. „Elaborăm și alte măsuri, care se adresează românilor reîntorși în țară, cărora dorim să le oferim oportunități pentru a se angaja în România, respectiv celor rămași fără loc de muncă, nu sunt în șomaj tehnic, li s-a întrerupt activitatea și reprezintă o resursă pe care vrem să o reantrenăm în activitate”, a explicat Violeta Alexandru.

Ministerul Muncii susținea, recent, că are cunoștință de situații în care angajații aflați în șomaj tehnic sunt în continuare chemați la muncă. Violeta Alexandru a declarat că îi încurajează pe salariații aflați în această situație să sesizeze ITM, iar o serie de controle vor fi demarate.

Circa 600.000 de români au primit până acum banii din șomajul tehnic susținut de la bugetul de stat. Până la finalul zilei de luni va fi finalizată plata în totalitate, pentru cererile aferente lunii martie, a declarat, recent, ministrul Muncii.

”La un bilanț intermediar, aferent perioadei 16 martie-31 martie, peste 600.000 de români angajați au fost sprijiniți prin măsura șomajului tehnic. Peste 50.000 de profeșionisti, care lucrează prin PFA, înreprinderi familiare, sau drepturi de autor au primit sau vor primi astăzi sprijinul prin șomajul tehnic”, a explicat ministrul.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri