Un număr de 303.945 de contracte de muncă au fost încetate de la instituirea stării de urgenţă (16 martie) până luni, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii transmise luni de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Dintre acestea, 55.395 de contracte de muncă încetate erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 53.238 de contracte din Industria prelucrătoare, iar 42.175 din Construcţii, scrie Agerpres.

La informarea anterioară celei de luni, transmisă de Ministerul Muncii joi, 30 aprilie, Inspecţia Muncii raporta un număr de 276.459 de contracte de muncă încetate de la instituirea stării de urgenţă.

Numărul contractelor de muncă încetate a înregistrat o creştere continuă pe tot parcursul informărilor de profil realizate până în prezent de Ministerul Muncii cu privire la evoluţia contractelor de muncă pe parcursul stării de urgenţă.

Persoanele cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de şomaj tehnic.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri