Retailul, serviciile și logistica sunt câteva dintre sectoarele în care companiile caută să angajeze oameni. Unii angajatori, care au și-au menținut și crescut activitatea, chiar și în perioada pandemiei, vor să aducă în companii zeci de oameni, în fiecare săptămână.

Dacă criza generată de coronavirus a zguduit piața muncii și o mulțime de domenii sunt la pământ, trebuie știut că sunt și sectoare unde lucrurile merg bine și sunt o opțiune pentru sutele de mii de români rămași fără loc de muncă și fără o leafă.

Florin Godean, șeful Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din România, arată că cererea de angajați nu este așa de mică cum s-ar fi așteptat, iar în câteva sectoare cifrele de angajare sunt chiar ridicate.

”Orașele mari și industrializate, cum este Timișoara, să zicem, funcționează bine (în ceea ce privește ritmul de angajare - n.red), Bucureștiul merge foarte bine, pentru că aici nu avem multă logistică și avem birouri. Și în restul țării punctual se recrutează, în general în domeniile IT și telecomunicații, servicii, deci tot ce înseamnă white collar functionează foarte bine. Asta pentru că ei pot lucra de acasă”, a declarat, pentru wall-street.ro, Florin Godean, Adecco.

Vorbim chiar și de o serie de proiecte greenfield, adică firmele care au avut planificat să deschidă în România centre de servicii o fac, chiar într-un mod mai accelerat decât s-ar fi gândit înainte, în măsura în care lucrul acesta este posibil.

Retailul este etalonul, în perioada aceasta

Specialistul în recrutare mai arată că și domeniile retail și logistică fac angajări în această perioadă.

Avem recrutări în masă și pot să zic că nu este la fel de rău cum mă așteptam în urmă cu ceva vreme, ci mai bine.

Poți citi și Părți bune în piața muncii: sunt companii care țin angajații acasă cu salarii netăiate sau oferă bonusurile celor care vin la muncă

Întrebat de volume, adică numărul de locuri de muncă deschise pe timp de pandemie, Florin Godean a arătat că sunt companii cu zeci sau până la o sută de poziții noi, în fiecare săptămână.

Avem unele companii care angajează 50 de oameni pe săptămână sau 100 de oameni săptămânal, în funcție de modul în care pot să absoarbă candidații. Pentru că nu poți să iei pur și simplu pe cineva și să îi spui «de mâine faci asta» și toți încep”, a detaliat Florin Godean.

Per ansamblu însă, lucrurile nu stau bine în piața forței de muncă din România, unde, la două luni de la izbucnirea crizei noului coronavirus, circa un milion de angajați au intrat în șomaj tehnic, iar aproape 340.000 de peroane au rămas fără job.

Poți citi și Flexibilitate sau rezistență: Vor alege românii să lucreze în alte domenii sau vor opta pentru somaj tehnic?

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri