Românii care se vor întorce fizic, în curând, la locurile de muncă își doresc să revină în spații aerisite, din care nu lipsesc echipamentele de protecție. Pe lista lor intră și posibilitatea de a lucra în ture sau programul flexibil.

În perioada 8-12 Mai 2020, Dora, asistentul virtual de la Happy Recruiter, a conversat în Facebook Messenger cu aproape 1.200 de români din sectoare cheie ale economiei - producție industrială, automotive, producție farma și logistică. Respondenții au fost răspuns unor întrebări despre măsurile pe care le-ar lua dacă ar fi în poziția de a decide, despre măsurile de siguranță pe care le așteaptă în noua normalitate a locului de muncă și consumul de social media respectiv digitalizarea ca parte din ce în ce mai importantă în activitățile zilnice.

Întrebați dacă așteaptă anumite măsuri suplimentare de protecție la întoarcerea la locul de muncă, 1 din 3 respondenți și-ar dori spații de lucru mai aerisite. Pe locul doi, în lista opțiunilor sunt materiale și echipamente suplimentare de protecție (22%), ture diferite (15%) sau scannere de temperatură (9%).

Măsurile promovate în agenda publică, telemunca, programul flexibil, și regulile de distanțare fizică, sunt următoarele în lista priorităților respondenților.

Schimbare de carieră?

Pentru 55% dintre respondenți, schimbarea carierei actuale e un subiect de interes. Totuși, schimbarea se produce, cel mai frecvent, ca răspuns la pierderea locului de muncă actual, mai degrabă decât ca măsură proactivă, de descoperire/redescoperire a vocației.

Cu aproximativ 1 milion de persoane în șomaj tehnic la începutul lunii și un procent considerabil la limita de risc (în sectoarele care nu vor fi redeschise în prima etapă de relaxare), doar 36% dintre respondenți au spus ca se așteaptă ca numărul locurilor de muncă să crească după relaxare.

Peste două treimi din respondenți prevăd o perioadă de stagnare sau scădere temporară a numărului locurilor de muncă disponibile în economie.

HappyRecruiter este un Ecosistem Digital de Recrutare care oferă echipelor de recrutare instrumentele pentru a selecta, filtra și gestiona cu succes candidații, folosind-o pe Dora, asistentul virtual în mediile în care aceștia sunt disponibili, respectiv Facebook, Messenger și Instagram.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri