Beneficiile extrasalariale sunt printre cele mai importante instrumente care au schimbat în bine calitatea vieții angajaților. Cu toate acestea, în sectoarele afectate puternic de criza generată de coronavirus, precum HoRecA, turism, automotive, au fost înregistrate reduceri considerabile în ceea ce privește acordarea acestora.

Cu toate acestea, datele analizate de Up România pe companiile din portofoliu arată că, în unele sectoare de activitate, nivelul beneficiilor acordate de companii angajaților a rămas constant.

În această categoria intră sectoarele servicii, retail, financiar-bancar, real-estate, construcții, transport. În același timp, sectoarele cele mai afectate de criză au fost HoReCA-turism, iar altele, precum automotive, industria grea și ușoară, pharma și industria chimică au înregistrat scăderi de până la 50%.

“Actuala criză este un test pentru toate companiile din România. Știu cât de greu le-a fost acestora să continue acordarea de beneficii în această perioadă. Totuși, multe au făcut-o, ceea ce arată atât maturitatea lor, cât și o nouă mentalitate în ceea ce privește parteneriatul cu propriii angajați. În ceea ce ne privește, în această perioadă am încurajat tranziția de la hârtie la card prin susținerea costurilor de emitere a cardurilor, ceea ce a condus la creșterea cu 20% a numărului de companii care au renunțat la suportul de hârtie al tichetelor de masă în favoarea cardurilor”, a arătat Elena Pap, director general Up România și director Regional Up Group.

În ceea ce privește acordarea de tichete și carduri cadou în perioada martie-aprilie 2020 -lunile în care, în mod tradițional, se acordă astfel de beneficii pentru 8 Martie și Paște - în ciuda dificultăților întâmpinate de companii, volumul de bonusuri acordate salariaților sub formă de tichete și carduri Up Cadou nu a înregistrat scăderi semnificative.

Comparativ cu 2019, zona București-Ilfov se păstrează pe locul întâi la volumul acordat, atât pe suport electronic, cât și pe suport de hârtie. Zonele de est și nord-est au ales să treacă la carduri, comparativ cu alte zone, iar cei care și-au păstrat constantă politica HR de susținere și motivare a angajaților sunt companiile din zona centrală a țării.Față de anult recut, firmele din sud întâmpină dificultăți evidente, trecând de pelocul 3 în topul zonelor cu o politică HR atentă la salariați pe locurile 4 și 5.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de peste 17 ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța business-ului companiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri