Se concentrează pe ceea ce contrează cu adevărat

Se concentrează pe ceea ce contrează cu adevărat

Oamenii productivi știu foarte clar care le sunt prioritățile la locul de muncă și în viață. Mediul de lucru de astăzi este unul solicitant pentru toată lumea. Și impune schimbări rapide. Cu toții ne confruntăm cu lipsa timpului. Oamenii productivi nu încearcă să facă totul sau să genereze cantitate, ci își concentrează timpul asupra lucrurilor de calitate - adică, ceea ce va avea cel mai mare impact, scrie Forbes.

Astfel, pentru a fi mai productiv, ar trebui să întocmești o listă cu activitățile care au cel mai mare impact asupra obiectivelor tale profesionale și personale. În această perioadă dificilă a pieței forței de muncă, te poți concentra pe îmbunătățirea performanței la locul de muncă. Sau te poți îndrepta către o promovare, caz în care vei dori să îți aliniezi prioritățile cu cele ale managerului.

Foto: Shutterstock

Își păstrează concentrarea, în ciuda elementelor care îi disturbă

Își păstrează concentrarea, în ciuda elementelor care îi disturbă

După ce ai clar în minte ce contează, mai rămâne să aloci efectiv timpul pentru aceste priorități. Oamenii productivi știu să rămână concentrați în ciuda distragerilor. Există multe distrageri la locul de muncă - întâlniri, întreruperi ale colegilor, un alt proiect sau sarcină care apare. Să speri la mai puține distrageri este mai puțin realist decât să te pregătești să rămâi concentrat și să spui ”Nu” chiar și la locul de muncă.

Dacă ai deja în minte prioritățile, dar îți este dificil să te concentrezi asupra lor, blochează primul lucru din zi pentru cea mai importantă sarcină. Distragerile sunt mai ”domoale” dimineața, iar dacă ești totuși acaparat de ele, mai ai restul zilei să-ți faci timp. Sau încercă să schimbi mediul de lucru pentru a semnaliza că nu vrei să fii distras.

Foto: Shutterstock

Corectează cursul sarcinilor, după întreruperi

Corectează cursul sarcinilor, după întreruperi

Planurile cele mai bine puse la punct tot pot merge prost- s-ar putea să fie o sarcină urgentă care să te îndepărteze de la ce îți stabilisei că va fi prioritar. Cu toate acestea, decât să se frământe că va găsi sau nu o portiță până la final de zi sau de săptămână, o persoană productivă va face o pauză și va reajusta timpul rămas în jurul priorităților. Blocul de timp rezervat lucrărilor prioritare va fi mutat într-un alt interval.

Pentru a menține ritmul, setează puncte de control ale priorităților, astfel încât să poți vedea cu ușurință unde te afli și cât mai ai de recuperat.

Foto: Shutterstock

Alocă timp planificării

Alocă timp planificării

Acest timp suplimentar pentru a reface un plan pentru a reprograma ziua după o întrerupere este o investiție. Oamenii productivi investesc timp în planificare. Sunt suficient de disciplinați pentru a recunoaște că timpul pe care îl folosesc pentru a planifica este timpul pe care îl vor recâștiga, identificând corect ceea ce trebuie făcut, când și cum.

Dacă tendința ta naturală este să te arunci într-un proiect mare, programează-ți timp în prima săptămână doar pentru planificare. Fă-ți timp luni pentru a-ți schița săptămâna, miercuri pentru ajustări și vineri pentru a verifica cum a decurs săptămâna și care sunt prioritățile pentru săptămâna următoare. În cele din urmă, setați programări calendaristice lunar și trimestrial pentru a vă verifica obiectivele pe termen lung.

Foto: Shutterstock

Pauzele au rostul lor

Pauzele au rostul lor

Contraintuitiv, o modalitate de a face mai mult este de a lucra mai puțin. Oamenii productivi fac pauze regulate, atât pentru o odihnă scurtă pe parcursul zilei, cât și perioade mai lungi de timp.

Este posibil să fie nevoie să vă planificați pauzele. Stabiliți orele de prânz cu alte persoane (chiar dacă este o întâlnire virtuală) pentru a vă asigura că vă veți opri de lucru cel puțin câteva minute. Setați o alarmă la fiecare 25-50 de minute pentru a face o pauză scurtă - ridicați-vă și întindeți-vă, beți un pahar cu apă, chiar închideți ochii și inspirați adânc. Fă-ți timp pentru o vacanță în următoarele trei-șase luni - te va ține în priză datorită nerăbdării cu care o aștepți.

Foto: Shuttestock

Sursa foto: Shutterstock