Specialist în IT (Web Developer)

Specialist în IT (Web Developer)

Dacă Îți dorești un loc de muncă bine plătit fără să petreci mulți ani studiind domeniul de activitate, ia în calcul o carieră ca dezvoltator web. Mai exact, ocupând acest post te vei ocupa în principal de proiectarea și construirea site-urilor web.

Indiferent de specializare pe care o are un dezvoltator web, activitatea sa poate fi realizată de la distanță și se potrivește perfect celor care doresc să lucreze independent și cu un program flexibil, scrie wtop.com.

De altfel, în România, sectorul IT este, de ani buni, unul dintre cele mai bine plătite din economie, iar specialiștii ajung să câștige până la câteva mii de euro pe lună.

Foto: Shuttestock

Interpret și translator

Interpret și translator

Dacă vorbiți într-o altă limbă, lucrul ca interpret sau traducător poate fi o modalitate de a realiza un echilibru sănătos între muncă și viață.

Trebuie știut că interpreții convertesc cuvintele rostite dintr-o limbă în alta, în timp ce traducătorii fac același lucru pentru conținutul scris.

Aceste joburi pot fi realizate și în regim de munca la distanță și freelancing. Interpreții și traducătorii care lucrează pot cont propriu pot avea luxul de a-și planifica timpul de lucru în jurul evenimentelor familiale și a activităților recreative.

Foto: Shuttestock

Tehnician unghii

Tehnician unghii

Cunoscute și sub numele de manichiuriste și pedichiuriste, tehnicienii în unghii au adesea programe flexibile sau li se oferă opțiunea de a lucra cu normă parțială.

Iar dacă unii dintre lucrătorii din acest domeniu sunt angajați în saloane pentru unghii, spa-uri și unități similare, un procent important lucrează pe cont propriu.

Foto: Shutterstock

Antrenor de fitness

Antrenor de fitness

Profesioniștii în recreere și fitness au locuri de muncă care îmbină munca cu distracția. Oamenii din această profesie pot fi angajați în săli de fitness, în școli, tabere de vară, în unități de îngrijire a sănătății sau chiar în parcuri naturale.

Îmbunătățirea sănătății și stării de bine sunt necesare pentru realizarea unui echilibru bun între viața profesională, iar lucrătorii de acest gen au joburi care duc în mod natural la aceste rezultate. În plus, au posibilitatea de a lucra în aer liber, sezonier sau part-time, ceea ce poate fi un avantaj pentru unele persoane.

Foto: Shutterstock

Coafeză (hair stylist)

Coafeză (hair stylist)

Specialiștii în spălarea, tăierea și coafarea părului, precum și alte servicii de înfrumusețare, pot lucra pe cont propriu, în salonul lor, ceea adaugă acest job în clasamentul privind echilibrul dintre viața profesională.

Coafezele care lucrează independent își pot seta propriile ore de lucru și chiar și cei care sunt angajați în saloane și spa-uri pot avea flexibilitate în programul lor.

Foto: Shuttestock

Sursa foto: Shutterstock