A cunoaște oameni la locul de muncă este una dintre cele mai ușoare metode de a-ți face noi prieteni, mai ales dacă ai un job care îți ocupă tot timpul și nu lasă loc pentru viața socială.

Sunt unele cariere în care interacțiunea cu alte persoane este obligatorie și chiar, în unele cazuri, este un criteriu pentru a obține profit. Dacă ești o persoană sociabilă și îți place să cunoști oameni noi, aceste joburi ar putea fi perfecte pentru tine:

1. Agent imobiliar

Pentru a deveni agent imobiliar, ar trebui să ai studii superioare și să fii licențiat, însă, aceasta nu este o cerință obligatorie. Pentru a practica această meserie este nevoie să urmezi un curs pentru a putea fi recunoscut de Asociația Brokerilor Imobiliari. Informațiile studiate în cadrul cursului te vor ajuta să te descurci în carieră.

Acest job presupune atât muncă de birou, cât și de teren. Astfel, vei avea ocazia să interacționezi cu foarte mulți oameni care caută să vândă sau să cumpere o locuință. La o simplă căutare pe Google după agent imobiliar salariu, vei observa că beneficiile din acest sector sunt importante. Există, pe de o parte, un salariu fix, însă comisionul calculat pe baza vânzărilor realizate este cel care contează. În medie, ca agent imobiliar, poți câștiga 3.000-4.000 de euro pe lună din comisioane.

2. Jurnalist

Dacă faci parte din industria media, vei avea ocazia să intri în contact cu oameni din toate domeniile de activitate. Ca jurnalist - indiferent dacă lucrezi în presa scrisă, în online, la radio sau la TV - vei putea participa la evenimente culturale, la proteste, la recepții, la ședințe de Guvern și la sesiunile plenare ale Parlamentului. Vei cunoaște atât celebrități și politicieni, cât și oameni simpli. Cu unii dintre aceștia vei reuși să legi relații profesionale sau de prietenie care pot dăinui ani de zile.

3. Librar

Iubitorii de carte și introvertiții sunt prieteni minunați. De multe ori, sunt văzuți ca persoane necomunicative, însă, de fapt, ei interacționează cu ceilalți într-un mod diferit. Fiind librar, poți descoperi noi prieteni cu care să discuți despre diferite subiecte de interes. A lucra într-o librărie îți oferă posibilitatea de a cunoaște persoane cărora le place să citească și au preocupări intelectuale.

4. Specialist în relații publice

Specialiștii în relații publice, cunoscuți și drept comunicatori mențin legătura dintre clienți și public. Printre numeroasele îndatoriri pe care le au, specialiștii în relații publice scriu comunicate de presă, mențin contactul cu jurnaliștii pentru ca aceștia să transmită mesajul lor, participă la evenimente și petreceri și găsesc noi metode de promovare a produselor clienților pe care îi au în portofoliu. Pentru a practica o astfel de meserie, ai nevoie de abilități de comunicare. De asemenea, trebuie să fii o persoană răbdătoare și, în același timp, insistentă.

5. Profesor

O carieră în domeniul educațional presupune interacțiunea cu foarte mulți elevi. Într-un an școlar, aproximativ 200 de elevi noi sunt înscriși într-o unitate de învățământ. Astfel, un profesor cunoaște anual noi persoane. De asemenea, un cadru didactic trebuie să interacționeze și cu părinții elevilor cărora le predă, precum și cu alți profesori. Și în acest domeniu este nevoie de foarte multă răbdare, iar abilitățile de comunicare sunt obligatorii pentru a reuși să interacționezi cu elevii.

Cultivarea relațiilor sociale este importantă pentru sănătate. Studiile au arătat că relațiile sociale influențează sănătatea fizică și psihică, iar persoanele sociabile sunt mai sănătoase decât cele retrase. Astfel, în alegerea unei cariere, poți lua în calcul și acest aspect.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri