Guvernul intenţionează să aprobe, la finalul acestei săptămâni, o măsură de stimulare a muncii flexibile, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan, în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

"Intenţionăm ca, la finalul acestei săptămâni, să punem pe masa angajatorilor, care mulţi au făcut eforturi considerabile, cu toate că le-a scăzut activitatea, să menţină locurile de muncă, şi un program flexibil de muncă pe care să-l aibă pentru angajaţi, statul suportând 75% din diferenţa de timp pe care angajatul o petrece mai puţin la muncă decât programul întreg de muncă. Deci, e o formă de stimulare a muncii flexibile care, în paralel, cu telemunca debirocratizată şi cu munca la distanţă să poată să permită şi adaptarea la condiţiile sanitare, dar şi la menţinerea locurilor de muncă în situaţii economice mai dificile", a explicat Turcan, scrie Agerpres.

Ea a menţionat că totodată se urmăreşte ca la finalul acestei săptămâni să fie pornite cele trei mari scheme de granturi, tot pe fonduri europene.

"Pe de o parte pentru SRL-urile fără angajaţi, cu acţionari plătiţi care câştigau din dividende şi aici vor primi o sumă fixă de 2.000 de euro pe lună. De asemenea, granturi de repornire a activităţii pentru domeniile în continuare restricţionate de criza sanitară şi granturi de investiţii pentru a creşte valoarea adăugată prin investiţii în producţie în România", a precizat Turcan.

Potrivit vicepremierului, tot pe fonduri europene, pentru autorităţile locale, a fost suplimentată suma aflată la dispoziţia României pentru viitorul exerciţiu financiar.

"În fondul financiar pe care-l aveam la dispoziţie de aproximativ 48 de miliarde s-a mai adăugat o sumă considerabilă până la 80 de miliarde, unde principali beneficiari vor fi autorităţile locale. Ca linii mari, putem să vă spunem că vom avea, pe lângă Programul operaţional pe sănătate, (...) o finanţare pentru programe operaţionale de incluziune şi demnitate socială, de asemenea, un Program operaţional pe educaţie şi ocupare, un Program operaţional pe creştere inteligentă, digitalizare şi instrumente financiare şi Programul operaţional de dezvoltare durabilă", a susţinut Raluca Turcan.

Ea a completat că în viitorul exerciţiu financiar se va pune accent pe regenerare urbană, dezvoltare inteligentă, tranziţie energetică bazată pe eficienţă, dezvoltarea infrastructurii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri