Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost foarte activi din punct de vedere al căutării unui loc de muncă. Portalul de carieră, Hipo.ro, a analizat activitatea candidaților și a realizat un studiu conform căruia au reieșit companiile preferate ale aplicanților, dar și topul domeniilor în care se vor face cele mai multe angajări în 2020.

Hipo.ro, portalul de carieră pe care recrutează din 2006 până în prezent 3000 de companii multinaționale și locale, a lansat în 2020 un raport realizat în perioada Decembrie 2019 – Ianuarie 2020 efectuat pe un eșantion de 449 companii medii și mari din România. Raportul se adresează persoanelor candidaților care sunt în căutarea unui job și vor să își crească șansele de angajare, tinerilor care se află la început de carieră sau profesioniștilor și managerilor.

Top domenii cu cele mai multe joburi pe Hipo.ro

Începutul toamnei marchează o perioadă prosperă în ceea ce privește ofertele de locuri de muncă pe care companiile le pun la dispoziție persoanelor care se află în căutarea unei oportunități de carieră, fapt pentru care, portalul de carieră Hipo.ro și-a dorit să evidențieze într-un top, domeniile cu cale mai multe joburi.
• IT&C
• Vânzări
• Customer Support
• Contabilitate-Finanțe Bănci
• Marketing -Publicitate- PR
• Inginerie
• Resurse Umane

Putem observa că pe primul loc în top se situează domeniul IT&C în cadrul căruia companiile care recrutează pe Hipo.ro oferă cele mai multe oferte de joburi. Candidații care dețin abilități de comunicare și tehnici de negociere au de asemenea șanse mari să își găsească un job în Vânzări sau în Customer Support. Următoarele domenii în care predomină joburile sunt Marketing-PR, Inginerie sau Resurse Umane.. Așadar fiecare candidat care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, indiferent de abilități și nivelul de experiență, poate căuta printre cele mai noi oferte actualizate constant pe Hipo.ro.

Companiile care au primit cele mai multe CV-uri

Potrivit analizei realizată pe profilele companiilor care recrutează constant pe Hipo.ro, în perioada iunie-august, cei mai mulți candidați (preponderent absolvenți sau cu candidați experiență entry-level) și-au îndreptat atenția către companii precum:

• LSEG Romania
• LIDL Romania
• eMag
• Regina Maria
• Continental
• P&G
• Deloitte Romania
• Orange
• ManpowerGroup Romania
• Medlife

Din topul joburilor la care au aplicat candidații în lunile iunie-august, reiese faptul că majoritatea au fost interesații de programe de internship sau locuri de muncă entry-level, ceea ce înseamnă că mulți tineri studenți sau absolvenți au fost interesați să își găsească o oportunitate de carieră, în această vară. În topul joburilor cu cele mai multe aplicări se regăsesc poziții precum: Back Office Admin Support, Junior Project Manager, Technology Internship, Operator Calculator, Data Entry Operator, Internship Content & Social Media, Internship Departament Financiar, Junior Recruiter, Recepționist și Junior Audit Analyst.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri