În contextul în care femeile sunt slab reprezentate în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), Elite Business Women, unul dintre cele mai puternice Cluburi de antreprenoriat feminin din Europa lansează un program de formare, mentorat și sprijinire a accesului în aceste domenii ocupate preponderent de bărbați.

Inițiativa reunește femeile și organizațiile din țările din Europa și Consiliul de Cooperare al Golfului.

”Pe tot parcursul educației, fetele și femeile se abat în mod sistematic de la anumite domenii, precum știința și matematica, limitându-și formarea și opțiunile pentru a-și desfășura activitatea în aceste domenii doar ca persoane adulte. Femeile reprezintă doar 28% din forța de muncă în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), numărul bărbaților depășind cu mult numărul femeilor care se specializează în majoritatea domeniilor STEM în perioada facultății.

Decalajul dintre femei și bărbați este deosebit de mare în unele dintre cele mai bine plătite profesii ale viitorului, care se dezvoltă într-un ritm accelerat, precum informatica și ingineria”, a declarat Bianca Tudor, Fondator și CEO al Elite Business Women.

CItește și: De ce pandemia de COVID-19 reprezintă o povară supradimensionată pentru cariera femeilor

Incubator pentru facilitarea accesului la domeniile STEM

”În ultimele șase luni, am organizat în mediul online o serie de evenimente de networking, care ne-au permis să ne conectăm cu femei-lider din întreaga lume și să punem bazele incubatorului Women in STEM. Avem alături antreprenori și profesioniști, adevărați pionieri în domeniile lor, nu doar pentru a aduce în prim-plan acest subiect foarte important, dar, totodată, pentru a depune eforturi susținute în a aduce un plus de valoare în viața fetelor și femeilor de pretutindeni", a adăugat Bianca Tudor.

Proiectul va începe cu un program de mentorat online, urmat de o campanie de strângere de fonduri pentru a pune bazele primului incubator de business Women in STEM.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri