Alegerea unei facultăți potrivite este o provocare cu care se confruntă foarte mulți viitori studenți din România. Astfel, pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, care nu sunt încă siguri de drumul pe care îl vor alege în viață, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București oferă ghidare viitorilor studenți în cadrul Centrului de Consiliere și orientare în carieră.

Centrul oferă sedințe de consiliere atât pentru studenții care învață deja la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, cât și pentru elevii de liceu care sunt interesați de a urma cursurile facultății.

„Elevii de liceu învață noi infomații legate de domeniile de studii ale universității, precum și despre oportuniățile de angajare după absolvire. La aceste sedințe participă atât elevii, cât și părinții”, spune Oana Mihalașcu, director al departamentului orientare în carieră.

O a doua direcție a activității centrului este consilierea și orientarea studenților. În cadrul sedințelor, profesorii universitari folosesc teste prin care fac o evaluare a competențelor de leadership a studenților, a stimei de sine, precum și ședințe de orientare și consiliere în carieră fizice, individuale sau de grup, în care studenții sunt informați din primul an de studiu despre activitățile extra-curriculare ale universității. În prezent, în contextul COVID-19, o mare parte din aceste cursuri se desfășoară online.

Potrivit reprezentanților universității, centrul de consiliere și orientare în carieră AgriCons-AgriTin dispune de un spaţiu împărţit în 3 birouri de lucru, 3 săli de curs şi 2 săli modulare. Sălile de curs au o capacitate de 25 – 30 de persoane, iar cele modulare cel mult 50 de persoane.

Worshopuri și cursuri pentru accesarea fondurilor europene pentru studenți

În cadrul sedințelor de consiliere, studenții sunt învățați și îndrumați cum să își construiască un CV, care sunt metodele prin care își pot găsi locul de muncă potrivit, precum și cum ar trebui să se comporte în timpul unui interviu.

La aceste sedințe se adaugă și cursuri de perfecționare, de competențe antreprenoriale, cursuri de resurse umane, cursuri de manager de proiect, care pregătesc studenții pentru aplicarea de proiecte europene. De asemenea, în cadrul centrului, studenții pot participa și la workshopuri cu angajatorii, care sunt organizate în prezent online.

Toate serviciile oferite în centul de consiliere sunt gratuite pentru elevii de liceu si studenți, chiar dacă nu urmează cursurile vreunei facultati din cadrul USAMV. Însă pentru programele specifice, cum ar fi mentorat, cursurile se plătesc.

Sursa foto: USAMV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri