An de an, amenințările și atacurile cibernetice devin din ce în ce mai răspândite și mai severe pentru utilizatorii din întreaga lume. Pentru a neutraliza riscul și a proteja funcțiile cheie din sistemele informatice susceptibile a fi compromise de atacurile cibernetice, tot mai mulți lideri ai mediului de afaceri au înțeles importanța oamenilor special desemnați pentru a se ocupa de aceste chestiuni cum sunt analiștii în securitate cibernetică și specialiștii în securitate cibernetică.

Compania de software Specops Software a analizat mai multe date preluate de la platforma de recrutare Glassdoor și Indeed pentru a descoperi țările în care specialiștii în securitate cibernetică din Europa sunt cel mai bine plătiți și care sunt cele mai solicitate abilități tehnice și calificări profesionale pentru a răspunde cerințelor actuale din piața muncii.

Topul țărilor din Europa în care specialiștii în securitate cibernetică sunt cel mai bine plătiți

Experții care activează în acest domeniu și care beneficiază de cele mai mari salarii se regăsesc în Elveția, acolo unde salariul mediu anual ajunge la 85.761 de euro. A doua poziție ca venituri este ocupată de lucrătorii din Germania, acolo unde salariul mediu anual ajunge la 65.012 de euro.

Pe poziția a treia se află Norvegia. Experții în securitate cibernetică din această țară ar putea să câștige în medie 59.139 de euro pe an pentru cunoștințele și experiența lor.

Irlanda (56.932 de euro), Belgia (56.400 de euro) și Luxemburg (55.572 de euro) ocupă pozițiile cu numărul patru, cinci și respectiv șase și sunt printre celelalte țări în care profesioniștii în securitate cibernetică pot câștiga în medie mai mult de 50.000 de euro pe an.

Interesant este faptul că Regatul Unit este pe locul zece, întrucât specialiștii în securitate cibernetică din Marea Britanie pot câștiga un salariu mediu anual de 44.982 de euro. De sesizat că lucrătorii din Regat câștigă cu 40.779 de euro mai puțin comparativ cu cei care lucrează în Elveția.

Pe de altă parte, personalul de securitate cibernetică din Polonia (acolo unde salarii anuale se învârt în jurul sumei de 15.765 de euro), Turcia (12.468 de euro) și Grecia (11.355 de euro) se poate aștepta să facă mai puțin de 16.000 de euro pe an și, prin urmare, sunt cei mai prost plătiți profesioniști în securitate cibernetică din Europa.

România ocupă poziția cu numărul 18, acolo unde un expert în securitate cibernetică are un salariul mediu anual de 23.382 de euro.

În ansamblu, pe piața actuală a locurilor de muncă, un profesionist în securitate cibernetică din Europa poate câștiga un salariu mediu anual de 39.372 de euro.

Cele mai solicitate abilități pentru o pozițe de specialist în securitate cibernetică

Principalele abilități necesare pentru joburile de securitate cibernetică sunt competențele care sunt solicitate cel mai frecvent, după o analiză a peste 800 de locuri de muncă disponibile în acest domeniu.

Cea mai căutată abilitate în securitate cibernetică este cea tehnică, binînțeles, la care se adaugă mindsetul persoanei respective, aspecte care sunt dorite de 99% dintre angajatorii din industrie.

A doua cerință este responsabilitatea, cu opt din 10 posturi vacante care afirmă că vor ca cei care ocupă o astfel de poziție să fie responsabili și să-și asume responsabilitatea muncii. De asemenea, angajatorii își doresc ca personalul lor să se străduiască să îndeplinească atât obiectivele personale cât și cele ale companiei.

Sursa: Specops Software și Glassdoor

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri