Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că, potrivit celor mai recente informaţii primite de la Inspecţia Muncii, la nivelul lunii octombrie s-au înregistrat cu 15.150 de angajaţi activi în plus faţă de luna ianuarie a acestui an, scrie Agerpres.

"Conform ultimelor informaţii puse la dispoziţie de Inspecţia Muncii în baza interogării informaţiilor din REVISAL, avem cu 15.150 de angajaţi activi în plus în luna octombrie faţă de ianuarie a acestui an. Acestea sunt, într-adevăr, semne încurajatoare şi le mulţumim tuturor celor care muncesc, au muncit în această perioadă, şi, iată, că revin în activitate şi numărul este încurajator", a spus Violeta Alexandru, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

În şedinţă, ministrul Muncii a făcut precizări, la solicitarea prim-ministrului Ludovic Orban, cu privire la "îmbunătăţirea schemei de muncă flexibilă" şi la dezbaterile referitoare la "clarificările legate de şomaj tehnic versus kurzarbeit".

"Am terminat dezbaterile, am avut câteva dezbateri importante cu mediul economic, cu sindicatele, proiectul este în acest moment în analiza ministerelor avizatoare, urmând să-l supun analizei dumneavoastră şi al colegilor din Guvern", a arătat ministrul.

Ce discuții au fost în ceea ce privește salariul minim

Premierul i-a transmis ministrului Muncii că, de asemenea, trebuie începute discuţiile pe salariul minim, ceea ce presupune convocarea Consiliului Naţional Tripartit.

"Noi am avut la nivelul ministerului, deja, trei runde de consultări cu sindicatele şi patronatele, parte dintre dânşii au fost prezenţi în sala de şedinţă a ministerului, parte online, am deschis dezbaterile inclusiv pentru cei din afara Bucureştiului. Sunt păreri, pe de-o parte în favoarea unei îngheţări, dacă vreţi, sau păstrări a cuantumului salariului minim actual, dar, repet, nicio decizie nu e luată. Am dat posibilitatea acestor discuţii pe baza datelor puse la dispoziţie de Comisia Naţională de Prognoză şi a INS, ambele instituţii au fost foarte cooperante. Pe de altă parte, sindicatele, în mod evident, susţin un punct de vedere înspre creşterea salariului minim şi suntem acum în discuţii cu privire la aplicarea formulelor de noi", a explicat ministrul Muncii.

Orban i-a transmis că trebuie să se ţină cont de "date obiective", ca şi anul trecut , şi le-a trecut în revistă, mai consemnează sursa citată.

"Inflaţie, că trebuie să compensăm erodarea puterii de cumpărare prin inflaţie, indicele de productivitate, prognoza economică, deşi corecţia aplicată prin coeficientul K, cum se zice în inginerie, coeficientul K, mă rog, trebuie evaluată cu prudenţă. Adică să ne bazăm pe date clare privitor la salariului minim şi să ţinem cont, cum să spun, şi de posibilele consecinţe economice şi sociale privitoare la decizia luată cu salariul minim", a adăugat premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri