Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni în 2020, reușind nu doar să depășească momentele critice ale pandemiei, dar și să contracteze noi proiecte și să creeze locuri de muncă. Compania continuă să recruteze, având deschise peste 350 de poziții pentru operatori, dar și pentru mai bine de 50 de specialiști.

Pentru Autoliv, cel mai mare producător global de sisteme de siguranță auto, anul 2020 a fost un an al adaptării la ”noua normalitate”, al rezilienței și al siguranței. Deși puternic afectată de blocajul industriei auto din primăvară, compania a luat măsuri prompte pentru a securiza businessul și pentru a asigura sănătatea și siguranța propriilor angajați. Ulterior, în contextul creșterii cererii și al contractării de noi proiecte și noi beneficiari, Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni, ajungând la aproape 11.000 de angajați în România.

Pe fondul relansării cererii și a creșterii comenzilor, Autoliv România și-a crescut capacitatea de producție, reușind o campanie de recrutare fără precedent. Peste 1.500 de operatori și aproape 100 de specialiști s-au alăturat companiei în a doua jumătate a anului, iar la acest moment, Autoliv are alte câteva sute de posturi deschise pentru operatori și zeci de oportunități pentru specialiști: ”Continuăm să recrutăm pentru că am reușit să aducem în România proiecte și contracte importante sau să transferăm capacități de producție din alte țări. Într-un an cu atâtea provocări, am reușit să ne mutăm în ”casă nouă” la Onești, acolo unde producem volane și continuăm să extindem capacitățile de producție din Brașov și Lugoj” afirmă Răzvan Arsene, directorul general al companiei.

Industry 4.0 este un proces de actualitate în Autoliv, majoritatea pozițiilor deschise fiind în zona de automatizare și digitalizare, acolo unde compania și-a setat obiective importante, ce trebuie atinse până în 2024. Astfel, la Brașov, oportunitățile de angajare sunt, spre exemplu, pentru Project Manager, RPA Developer, dar și System Integration Engineer.

Compania se află și în curs de implementare a unor soluții de Business Intelligence în toate diviziile sale, astfel că în lista amplă de posturi disponibile se regăsesc și poziții de BI Business Expert sau IT Business Analyst. De asemenea, numeroase oportunități le sunt adresate inginerilor software, cu precădere în domeniul sistemelor de siguranță activă, integrate în volan.

Tech Center-ul pentru centuri de siguranță din Brașov al Autoliv își crește echipele de cercetare, dezvoltare și testare, având în vedere susținerea noilor proiecte și cu scopul de a crește capacitatea de producție. De aceea, oportunități de angajare numeroase există și aici, cu poziții deschise pentru ingineri și tehnicieni, ce vor putea gestiona proiecte complexe, de la fază de cotare, dezvoltare și, mai apoi, testare și lansare în producție.

Având în vedere numeroasele investiții în automatizare, continuă să existe o nevoie ridicată de tehnicieni de mentenanță, atât în Brașov, cât și în Lugoj, Sfântu Gheorghe sau Onești.

Numeroase job-uri vor fi disponibile și în zona de operatori la început de an: peste 350 de poziții fiind deschise la Lugoj, Reșița, Sfântu Gheorghe sau Onești, dar și la Brașov, unde se caută cu precădere țesători, vopsitori și montatori subansamble.

Divizia producătoare de volane de la Sfântu Gheorghe va crește mult în competențe în 2021, urmând să capete responsabilități regionale și globale, tocmai de aceea, și aici se caută oameni cu experiență în zona de automatizare, pentru proiecte de anvergură în care expertiza generată va fi transferată către echipe de producție din lumea întreagă.

Nu în ultimul rând, la Lugoj și Reșița, acolo unde s-au făcut cele mai multe angajări la finele lui 2020, interesul este ridicat tot în zona de Industry 4.0 și automatizare, astfel încât cele mai multe oportunități le sunt adresate inginerilor și specialiștilor IT.

Lista completă a job-urilor disponibile, poate fi consultată pe site-ul: https://careerromania.autoliv.com

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă, fabrică și livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranță, volane și sisteme de protecție a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, având circa 11.000 de angajați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri