Un material semnat de George Butunoiu, Managing Partner la George Butunoiu Executive Search Consultants.

Pentru citirea fotografică, citire care este incomparabil mai eficientă decât citirea cursivă, secvențial-liniară, adică rând cu rând, atât în ceea ce privește timpul de procesare, cât, mai ales, pentru profunzimea înțelegerii.

E important ca recrutorul și angajatorul care examinează CV-ul să aibă cât mai mult conținut posibil disponibil dintr-o privire. Atunci face mult mai rapid și mai bine legăturile dintre toate elementele CV-ului: studii și joburi, joburile între ele, activități, competențe, evoluție, coerență etc., când le poate vedea simultan.

Dacă textul e segmentat pe mai multe pagini sau pe secțiuni foarte diferite între ele, cititorul trebuie să se întoarcă foarte des și să facă un du-te-vino care îi reduce semnificativ capacitatea de procesare, și chiar concluziile finale, de foarte multe ori. Un du-te-vino nu doar contraproductiv, ci și sâcâitor, obositor, enervant de-a dreptul, adesea. La fel se întâmplă și cu scrisorile de intenție, evident, dar și cu orice alt text lung, nu doar atunci când este vorba despre recrutare. Iar timpul de citire, la acelasi nivel de înțelegere, sau chiar unul mai scăzut, poate ajunge să fie chiar și de 10 ori mai mare!

Am descris în detaliu într-un alt articol separat mecanismul citirii fotografice, nu revenim aici asupra lui.

Ce fonturi sunt recomandate pentru scrierea CV-ului

De aceea noi la Managero recomandăm întotdeauna ca CV-urile și scrisorile să fie scrise cât mai compact, la limita de jos a formatului care permite o citire normală, fără efort: fonturi uzuale (Times New Roman de 11 sau Arial de 10), spațiere normală, la un rând, umplerea întregului spațiu atât cât să arate bine, margini de 2 cm ale hârtiei.

Când se recomandă insistent e ca un CV să nu depășească o pagină, cel mult două, o parte din explicație este și aici, în ce ați citit mai sus!

Din același motiv vă recomandăm să nu inserați elemente grafice decorative în CV. Consumă inutil spațiul, distrag foarte tare atenția de la esențial, Dar, înainte de orice altceva, vă asumați un mare risc cu cerculețele, pătrățelele și floricelele în CV! Eu nu am văzut pâna acum vreun angajator care să spună despre un CV că de ce nu are nicio grafică decorativă, însă am văzut foarte, foarte mulți care au râs de ele! Adică de proprietarul CV-ului, până la urmă…

Citește și: George Butunoiu, despre cititrea fotografică a CV-ului

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri