Sindicatul din Metrorex: Media salariilor angajaţilor de la metrou nu depăşeşte 7.000 de lei pe lună

Media salariilor angajaţilor Metrorex nu depăşeşte suma de 7.000 de lei pe lună, în condiţiile în care lucrătorii de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu, din cauza condiţiilor specifice de muncă, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

"Media salariilor de la metrou nu depăşeşte suma de 7000 lei/lună. (...) Salariaţii de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu deoarece mulţi dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea în program de lucru numai de noapte, în subteran, în zile în care potrivit legii nu se lucrează, acumulând şi multe ore suplimentare din cauza lipsei de personal calificat şi autorizat. (...) Mulţi dintre salariaţii de la metrou nu au Paşte, nu au Crăciun şi nici Revelion, astfel ca bucureştenii să beneficieze tot timpul de acest mijloc modern de transport în condiţii de maximă siguranţă. Activitatea de la metrou se desfăşoară în condiţiile în care nivelul maxim admisibil al noxelor este depăşit de 8 ori", se precizează în comunicatul Metrorex, preluat de Agerpres.

De asemenea, organizaţia sindicală subliniază că sistemul de metrou înregistrează un deficit major de personal.

"Deficitul de personal de la metrou este recunoscut atât de către conducerea executivă a Societăţii, cât şi de reprezentanţii MTI, fiind binecunoscut faptul că s-au înregistrat un mare număr de pensionări, concomitent cu darea în exploatare a Magistralei 5 de metrou. De fapt în ultimii 5 - 6 ani s-au dat în exploatare 12 staţii şi două depouri de metrou, timp în care mulţi dintre salariaţii Metrorex, încadraţi în grupele 1 sau 2 de muncă, şi-au depus dosarele de pensionare", potrivit comunicatului USLM.

Sindicaliștii îl contrazic pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă

USLM a contrazis declaraţiile anterioare ale ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, despre salariile angajaţilor Metrorex, catalogându-le drept "afirmaţii aberante".

Citeste si:
Circulaţie cu dificultate pe Magistrala 3 de metrou
Circulaţie cu dificultate pe...

"Ministrul Drulă are situaţia reală în acest sens deoarece i-a fost prezentată chiar ieri de către conducerea executivă a Metrorex SA. (...) Aceste lucruri ar trebui să le cunoască domnul ministru Drulă înainte de a îi acuza pe sindicaliştii de la metrou şi pe liderii acestora de situaţia financiară precară a Societăţii. Nu sindicaliştii şi liderii acestora au semnat contracte de sute de milioane de euro cu Alstom şi au pierdut procese de sute de milioane de euro cu Astaldi!", se menţionează în comunicatul remis de Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat duminică, la Digi24, că venitul mediu lunar la Metrorex este în jur de 10.000 de lei, o dublare faţă de acum 3-4 ani, în condiţiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, călătoriile cu metroul şi în consecinţă veniturile companiei s-au prăbuşit.

Potrivit acestuia, compania se află într-o situaţie financiară şi structurală de cheltuieli foarte dificilă, anul trecut subvenţia de la bugetul de stat ajungând la 687 milioane de lei.

Citeste si:
Se deschide Muzeul din metrou, “Arta cucerește Bucureștiul!”
Se deschide Muzeul din...
Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri