După un an complet atipic care a luat prin surprindere multe business-uri şi a schimbat regulile de desfăşurare a activităţii în domeniul HoReCa, redeschiderea restaurantelor atrage după sine şi o creştere a nevoii de personal.

Fenomenul este vizibil pe fondul unei cereri surprinzător de mare pentru forţa de muncă straină, aşa cum semnalează compania Work from Asia, una dintre cele mai importante agenţii de plasare a forţei de muncă din Asia.

Odată cu apariţia vaccinului, suntem cu toţii mai optimişti, iar cel mai bun semn în acest sens îl reprezintă redeschiderea teraselor şi restaurantelor. Este deja vizibil interesul arătat de managementul acestor business-uri de a angaja forţă de muncă nouă, serioasă şi implicată, aşa că din ce în ce mai mulţi îşi îndreaptă atenţia către Asia. Acest început de an am înregistrat noi cereri de plasare de personal pentru domeniul HoReCa, solicitări care vizează angajaţii din Nepal şi Sri Lanka, în special pentru segmentul de muncitori necalificaţi. Pentru tot ce presupune angajaţi calificaţi, în continuare muncitorii filipinezi sunt cei mai căutati si apreciaţi ca nivel profesional.

-Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work from Asia-

Comparativ cu anii trecuţi, este vizibilă creşterea nevoii de forţă de muncă străină în România, însă odată cu apariţia acestui fenomen se remarcă şi necesitatea informării corecte a antreprenorilor români asupra condiţiilor de bază pe care trebuie să le ofere forţei de muncă din Asia. De la asigurarea cazării şi meselor, atunci când lucrezi cu forţa de muncă straină este vitală buna colaborare dintre angajator şi agenţia de plasare a forţei de muncă, cea care este responsabilă de asigurarea drepturilor şi beneficiilor muncitorilor străini.

Work from Asia asigură forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Work from Asia acoperă nevoile existente ale companiilor, în domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.

Work from Asia este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea sectoarelor auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Sursa foto: Work from Asia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri