Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat în cadrul conferinței „HR 2.0 - O nouă era a muncii” că măsurile luate de Guvern anul trecut în privința forței de muncă a permis salvarea a peste 1,3 milioane de locuri de muncă, cea mai importantă fiind introducerea șomajului tehnic.

„Aș dori ca atunci când lumea se gândește la Ministerul Muncii să nu se gândească la partea legată de problemele legale, ci mai mult la partea de ocupare și de muncă. Partea de ocupare este cea care poate ajuta la susținerea economică și de susținere a resurselor financiare pentru a respecta obligațiile pe care noi le avem față de categoriile protejate. Avem asistența socială, partea de beneficii și partea de pensii care este importantă.

Așadar din perspectiva ocupării, vom continua o parte dintre măsurile dispuse anul trecut, care au avut efecte cuantificabile în numărul de locul de muncă păstrate. De exemplu, șomajul tehnic a fost o măsură favorabilă, pentru care efortul a fost de peste 4 miliarde de lei și cu care am salvat peste 1,3 milioane locuri de muncă anul trecut”, a declarat Raluca Tucan.

Totodată, Ministrul a mai spus că alte măsuri foarte importante în susținerea pieței muncii l-a avut și sprijinul de reinserție la locul de muncă, sprijinul pentru angajarea celor mai vulnerabile și, de asemenea, cea de sprijinire a persoanelor care au lucrat în străinătate și care și-au pierdut locul de muncă.

Totodată a fost și măsura de introducere a programului de muncă flexibil, care a permis salvarea mai multor locuri de muncă”, a mai spus Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a vorbit în cadrul conferinței HR 2.0 - O nouă eră a muncii, realizată de wall-street.ro și sponsorizată de Vastint și Romanian Software.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri