Topul orașelor cu cele mai multe aplicări la joburi în luna februarie

În luna februarie companiile au căutat să angajeze mai ales personal din categoriile white collar (angajați birouri) și blue collar (lucrători). Din totalul locurilor de muncă activate în luna februarie, mai mult de jumătate (55%) au fost din categoria white collar, 26% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 19% au fost joburi pentru poziții de management și coordonare echipe, arată BestJobs.

În același timp, angajatorii continuă să caute personal remote (work from home), iar în luna februarie s-au înregistrat cu 24% mai multe anunțuri pentru job-uri remote comparativ cu luna anterioară. Și candidații continuă să aplice în număr mare la job-uri remote (work from home). În luna februarie s-au înregistrat peste 73.000 de aplicări pentru astfel de job-uri, cu 30% mai multe aplicări decât în luna ianuarie.

Per total, în luna februarie candidații care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au fost cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (36%), urmați de cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (22%) și de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (17%).

În ceea ce privește județele cu cei mai mulți candidați activi în luna februarie, topul este condus de:

  • București-Ilfov (cu peste 260.000 de aplicări)
  • Timiș (cu peste 60.000 de aplicări)
  • Cluj Napoca (cu aproape 35.000 de aplicări)
  • Brașov (cu peste 34.000 de aplicări) și Iași (cu peste 28.000 de aplicări).

Femeile continuă să fie mai interesate decât bărbații în căutarea unui nou loc de muncă, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (56.4%) dintre aplicările la joburi.

Citeste si:
Angajații se tem să se reîntoarcă la birou, chiar și după ce...
Reîntoarcerea la birou și...

Candidații din domeniile financiar, inginerie, transporturi și vânzări au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, în ultima lună
Primele patru poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români în luna februarie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar, inginerie, transporturi și vânzări, cu aproximativ 20.000 de căutări în total.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări la joburi

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna februarie de către:

  • Enel (6.016 aplicanți)
  • DRÄXLMAIER (2.998 aplicanți)
  • Allianz Technology (2.655 aplicanți)
  • DM DROGERIE MARKT (2.352 aplicanți)
  • Procter & Gamble (2.239 aplicanți).

Sursa foto: Pixabay
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri