Noua conducere a Metrorex a anunțat că dorește să înghețe salariile angajaților, aspect pe care l-a transmis în cadrul unei reuniuni pe care a avut-o cu liderii sindicatului salariaților de la metrou. Liderii companiei susțin că pierderile masive generate de Metrorex din ultima perioadă îi forțează să adopte această soluție.

Astfel, măsura propusă de conducerea Metrorex este ca majorările salariale de 18% obținute la negocierile de anul trecut, să fie înghețate până în anul 2022. Decizia vine după ce doar anul trecut, Metrorex a înregistrat pierderi de 167 de milioane de lei, contextul în care ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut reducerea cheltuielilor.

„Negocierea dintre conducerea Metrorex și sindicat privind creșterea salariilor cu 18% putea să nu aibă loc anul trecut și nu eram în situația de acum. Legea 55/2020 spune limpede: contractele colective de muncă se prelungesc automat pe perioada stării de alertă. Cu toate acestea, consiliul de administrație de atunci a dat mandat nelimitat de negociere unei comisii de 15 oameni din care 10 erau membri de sindicat. Raportul notează că aceștia nu aveau cum să reprezinte obiectiv interesele companiei”, transmitea Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

La șefia Metrorex a fost numit recent Ștefan Paraschiv, propus chiar de ministrul Transporturilor, potrivit Digi24.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri