„Profesii bine cimentate”, un proiect dedicat tinerelor la început de carieră tehnică

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu partenerii din cadrul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, lansează proiectul “Profesii bine cimentate”. Inițiativa, ce promovează diversitatea de gen și respectiv incluziunea femeilor în mediile tehnice, dă posibilitatea tinerelor studente să descopere industria cimentului, interacționând cu profesioniști din domeniu.

Proiectul “Profesii bine cimentate”, care se va desfășura în perioada aprilie - octombrie 2021, vizează participarea a 90 de studente de la facultăți de profil tehnic, cu specializări precum: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră și Geologie din București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Petroșani și Câmpulung.

În ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai mulți experți de gen feminin, atât în poziții de execuție, cât și în roluri de management, în special datorită impactului pe care îl au în dezvoltarea societății. Prin intermediul acestui proiect, încurajăm diversitatea de gen, oferind posibilitatea tinerelor talentate să descopere și chiar să construiască cariere de succes în industrii tehnice, precum cea a producției de ciment, în care activăm noi.

Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România

Ateliere pentru tinerele aflate la început de drum într-o carieră tehnică

Pe durata proiectului, participantele vor beneficia de:

Citeste si:
Raluca Turcan: Femeile au plătit un cost al crizei COVID mai mare...
Raluca Turcan: Realitatea de...
  • 4 webinarii online susținute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul și importanța diversității de gen în acest domeniu;
  • 5 ateliere de dezvoltare personală, care vor aborda teme precum: intraprenoriat, inteligență emoțională, branding personal, comunicare și creativitate;
  • 5 ateliere de dezvoltare profesională, cu sesiuni tehnice pe specializări precum mecanică, chimie sau automatizări și studii de caz aplicate. Acestea vor fi organizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Grupului Holcim Romania.

„În ciuda valorii clare de a avea o forță de muncă diversă, femeile continuă să fie sub-reprezentate în funcții de conducere sau pe anumite roluri cheie în organizații din toate industriile din România. Pentru a depăși aceste obstacole, am creat <

>, un program de dezvoltare pentru femei, care include o combinație de mentorat, ateliere soft și hard skills, precum și oportunități de formare on-the-job. Prin acesta, ne-am propus să creăm o tendință și să ajutăm organizațiile să înceapă să își echilibreze structurile de personal cu o mai mare diversitate. Această investiție în crearea unei culturi în care mai multe femei să ocupe roluri de lider credem că va duce la performanțe mai bune în economia românească”, a adăugat Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori.

La finalul proiectului, 10 dintre participante vor avea posibilitatea de a lua parte la un program de mentorat și internship, timp de trei luni, la fabricile de ciment Holcim din Aleșd și Câmpulung.

Citește și: Antrenamentul pentru viață și carieră nu se oprește în pandemie

Citeste si:
Holcim donează peste 500.000 euro către 11 spitale pentru lupta...
Holcim donează peste 500.000...

Sursa foto: Pexels
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri