Raluca Turcan a discutat despre măsurile de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale care au adus mai multe locuri de muncă de la începutul pandemiei.

Astfel, față de perioada anterioară declanșării epidemiei, numărul de contracte noi de muncă a crescut cu 107.062, potrivit datelor cuprinse în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor. Numărul de angajatori activi a crescut cu 34.386, față de data de 1 ianuarie 2020.

Citește și: HR 2.0 - Ce ne rezervă viitorul pe piața muncii

„Îmbucurător este faptul că, numai în primele 3 luni și jumătate ale acestui an, numărul de salariaţi activi a crescut cu 61.274.

Efectele pozitive înregistrate în piața muncii ne încurajează să promovăm, cu și mai multă forță, noi măsuri pentru creșterea ocupării, mai ales în acele zone/județe în care numărul locurilor de muncă este încă foarte mic, iar salariile nu sunt suficient de atractive. Relansarea economiei, prin creșterea numărului de angajatori și, implicit, a numărului locuri de muncă bine plătite ne va asigura mai multe resurse bugetare pe care să le putem redistribui către cei care au cu adevărat nevoie”, a scris Raluca Turcan, ministrul Muncii, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

❗️Măsurile de stimulare a ocupării și de protejare a locurilor de muncă implementate de Ministerul Muncii și Protecției...Posted by Raluca Turcan on Monday, 26 April 2021

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri