Știm cu toții că este greu să accepți feedback-ul la locul de muncă. Iar atunci când știm că urmează să-l primim, începem să ne adresăm tot felul de întrebări de genul „Oare am făcut ceva greșit?” sau și mai rău „Oare urmează să fiu dat afară?”. Cumva, în aproape toate culturile, angajaților le este dificil de multe ori să primească feedback pentru că îl asociază cu ceva negativ. Din păcate aceste lucruri nu fac nimic mai mult decât să îngreuneze și mai mult noțiunea de feedback și mai ales punerea sa în practică.

În general, dacă ai o o gândire fixă, feedback-ul poate fi o experiență demoralizantă și epuizantă. Dar, cu o mentalitate de deschisă, totuși, feedback-ul poate fi o oportunitate interesantă de a-ți îmbunătăți abilitățile și de a avansa în carieră. Iată trei lucruri de reținut atunci când primești feedback la locul de muncă:

1. Treci peste ideea că toate feedback-urile sunt negative

Feedback-ul arată și care sunt punctele forte ale unui angajat, nu doar pe cele slabe. Când participi la o sesiune de feedback cu managerul tău, încearcă să nu presupui că că tot ce îți va spune va fi doar cu conotație negativă și că îți va atrage atenția asupra a ceea ce ai greșit. Încearcă să-ți păstrezi o stare de spirit bună pentru a putea primi un feedback pozitiv de la job. Nu totul se învârte doar în jurul greșelilor pe care le fac oamenii. Uneori trebuie să ne permitem să vedem și care sunt lucrurile bune la care excelăm.

Sursa foto: Pexels

2. Feedback-ul nu reprezintă lucrurile la care nu ești bune, ci activitățile care pot fi îmbunătățite

Când șeful tău discută cu tine și scoate în evidență lucrurile bune pe care le-ai făcut, cât și cele care necesită îmbunătățiri, ascultă-l cu mare atenție. Altfel nu vei putea să știi unde trebuie să-ți îmbunătățești munca și să fii mai bun în ceea ce faci. Încearcă să nu pui un zid în relația cu managerul tău atunci când acesta îți oferă feedback. Află mai curând cum poți să-ți îmbunătățești anumite abilități, în loc să adopți o atitudine defensivă, scrie Forbes.com.

3. Persoana care îți dă feedback-ul îți oferă o oportunitate

Feedbackul este oportunitatea ta. Nu-ți rămâne decât să îmbrățișezi această oportunitate ca să vezi apoi cum ajunge la atingerea potențialului maxim și să dai ce-i mai bun din tine.

Feedback-ul poate fi greu de luat, mai ales dacă intrați în întâlnire cu noțiuni preconcepute sau presupuneri că persoana are intenție proastă. Dacă persoana care oferă feedback-ul are intenții bune, aveți șansa de a crește. Feedback-ul este ceva greu de primit de multe ori, fiecare persoană îl primește în felul său propriu. Nu uita că înainte de toate, feedback-ul are importanță foarte mare în cariera ta, fiind unul din instrumentele principale care îți arată unde trebuie să te îmbunătățești.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri