Programul „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti” a fost aprobat astăzi după o ședință a Primăriei Muncipiului București la care au participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, reprezentanți ai mediului de afaceri din Capitală, dar și a reprezentanților asociațiilor de părinți.

Anunțul a fost transmis de primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că mai sunt încă multe aspecte de îmbunătățit pentru ca școala să înceapă să devină din ce în ce mai mult cuplată la cerințele din piața muncii.

Avem de schimbat multe în acest domeniu, dar mai ales trebuie să schimbăm două lucruri. O dată, consider că este bine să existe o corespondență între ceea ce face școala și nevoile curente ale societății. Apoi, avem de schimbat mentalitatea.

A avea o meserie este unul dintre cele mai onorabile lucruri pentru tine și pentru comunitatea în care trăiești. Trebuie să facem toate eforturile pentru ca astfel de lucruri să devină o normalitate și să stăm împreună la aceeași masă cu toți cei care își doresc să schimbe în bine locul în care trăim.

Nicușor Dan, primarul muncipiului București

Acordul privind proiectul “Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti” este semnat de Primăria Generală, primăriile de sector și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri