UPDATE 09:56 - Ministrul a transmis în direct la Digi24 că deocamdată ministerul are 880 de posturi, iar planul este să ajungă la 590 de persoane. Pentru a ocupa un post în cadrul instituției se va da un concurs, a mai spus Claudiu Năsui.

Unii vor pleca acasă, altii vor da concurs. Se va intra prin concurs. Și pentru posturile pe care le menținem se va da concurs”, a precizat ministrul Economiei.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei continuă planurile de reformare a instituției pe care o conduce. Acesta a anunțat că ministerul Economiei reduce 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, ca parte a unuia din cele mai mari planuri de reorganizare în cadrul ministerului, anunțat deja cu mai multe luni în urmă.

„Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi.

Calculator salariu - cât câștig, cât dau la stat, cât iau în mână?

Statul român e masiv supra-dimensionat. Mai grav, în ultimii ani numărul de bugetari și de instituții noi în România a tot crescut. De ce? Pentru că fiecare politician a vrut să-și crească puterea, posturile și bugetul la dispoziție pe spatele contribuabilului”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei spune că nu este nevoie de atâția șefi și director făcând referire atât la instituția pe care o conduce, cât și la statul în ansamblu care cheltuie semnificativ cu plata salariilor pentru acest personal.

„Am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile. Le cunoaștem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenții fără număr și pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înființate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic și pentru a salariza activ de partid (...) Prin această reorganizare reducem funcțiile redundante și departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea”, a mai scris Ministrul Economiei.

Sursa foto: Facebook / Claudiu Năsui

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri