Uber, cea mai populată companie de ridesharing se confruntă cu mari dificultăți în a găsi șoferi în toate țările lumii în care este prezentă. Și nu este singura problemă de resurse umane cu care se confruntă Uber. Noile rapoarte interne arată că numeroși angajați cu normă întreagă au părăsit compania într-un număr îngrijorător de mare.

Totodată, au plecat mai mulți directori și manageri, inclusiv Haider Sabri, head of driver engineering de la Uber Eats, dar și cel care se ocupa de proiectele de business ale companiei.

Însă acest trend nu se rezumă doar la nivelul de management, ci afectează întreaga companie. În iunie 2021, rata fluctuației de personal a atins 20%, conforma calculelor realizate de Business Insider. În cadrul Uber Eats cifra a fost ușor mai mare. Reprezentanții Uber au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Uber a angajat peste 200 de manageri în ultimele șase luni

Cu o rată a fluctuației de personal îngrijorător de mare, specialiștii din resurse umane spun că este vorba de o pierdere masivă a talentelor. determinând liderii să cheltuiască mai multă energie angajând înlocuitori decât să se concentreze asupra afacerii. Un e-mail intern din iunie care anunța noi roluri pentru doi angajați în resurse umane spunea că vor fi „hiperconcentrați pe recrutare și retenția de personal”.

Uber a angajat peste 200 de manageri în ultimele șase luni, potrivit unei persoane din interiorul companiei.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Dar de ce tot pleacă oameni de la Uber?

Mulți angajați vechi de la Uber vânau deja de o perioadă îndelungată oportunități mai bune în piață pe care le-au acceptat, în timp ce pentru alții, contextul pandemiei le-a dat de gândit și au zis „Da” unor alte provocări profesionale. Mai mult, o parte din foștii angajați s-au îndreptat către antreprenoriat și au considerat că este momentul să-și pună pe picioare propria lor afacere. Nu putem să nu vorbim, însă și de cei care nu au găsit o potrivire între ei și cultura organizațională a Uber.

Totodată, un măr al discordiei care i-a îndemnat pe angajați să-și găsească un job în altă parte a fost și redat de decizia din luna aprilie a companiei, de a le cere angajaților să se întoarcă trei zile pe săptămână la birou. Hotărârea a creat un val de nemulțumiri în rândul mai multor angajați la acea vreme. Totuși, câteva luni mai târziu, însă, Uber și-a regândit strategia de venit la birou, managerii devenind mai flexibili în ceea ce privește munca la distanță.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri