Amazon a oferit bonusuri extrem de generoase pentru opt din angajații săi care au luat decizia de a se vaccina împotriva COVID-19.

Gigantul a hotărât să-și răsplătească opt din angajații săi care lucrează într-unul din depozite cu beneficii mai puțin obișnuite: unora le-a dat o mașină gratis, în timp ce altora le-a dat bonusuri în numerar în valoarea de 100.000 de dolari. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Instagram, pe contul său „Amazon Vest Life”, pagina de pe care compania fondată de Jeff Bezos distribuie știri și conținut legate de stilul de viață al angajaților, potrivit CNBC.

Inițiativa face parte din noua politică Amazon de a-și răsplăti angajații care se vaccinează împotriva COVID-19, un demers prin care vrea să încurajeze și ceilalți salariați care încă nu s-au imunizat.

Săptămâna trecută, trei angajați din depozit și Whole Foods au primit premii în numerar de 100.000 de dolari pentru vaccinare, a anunțat Amazon într-o postare separată pe Instagram.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Citește și: Ce beneficii pot oferi companiile angajaților români pentru a încuraja vaccinarea

Loteria vaccinaților de la Amazon

În luna august, Amazon a lansat o loterie pentru a recompensa angajații care se vaccinaseră deja împotriva COVID-19.

Acest program oferă angajaților șansa de a câștiga mașini, o săptămână de concediu plătit, cu un pachet de vacanță de 12.000 de dolari, precum și premii în numerar în valoare de 100.000 de dolari sau chiar 500.000 de dolari.

Un total de 18 premii în valoare de aproape 2 milioane de dolari vor fi acordate până pe 21 octombrie, potrivit reprezentanților companiei. Pentru a participa, angajații trebuie să arate dovada vaccinării pe care să o uploadeze într-un site intern de la Amazon, ca mai apoi să poată fi înscriși în tombolă.

Vaccinarea este cel mai sigur mod de protejare în fața coronavirusului, atât pentru angajații de la Amazon, cât și pentru întreaga lume, susțin reprezentanții retailerului. Amazon a organizat peste 1.500 de caravane mobile de vaccinare pentru angajați și pentru familiile acestora.

Amazon nu le-a cerut lucrătorilor din prima linie să se vaccineze, dar aceste tombole reprezintă un impuls semnificativ care încurajează vaccinarea. Amazon a oferit, de asemenea, bonusuri de până la 100 de dolari și noilor angajați care vin cu dovada vaccinării.

Citește și: Poate fi impusă vaccinarea angajaților români? Subiectul tabu al momentului

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri