Zilele trecute a fost publicat în Monitorul Oficial o hotărâre care prevede creșterea valorii tichetului de masă acordat pentru angajații din România, începând cu luna octombrie 2021.

A crescut valoarea tichetelor de masă

Angajații români care beneficiază de tichete de masă, ca parte a pachetului de beneficii extrasalariale oferite de angajator vor beneficia de o valoare mai mare a acestora.

tichet de masaSursa foto: captură video/YouTube

Concret, de la 20,01 cât era până acum, valoarea unui tichet de masă crește și ajunge la 20,09 lei, potrivit ordinului nr. 1.245/902/2021, pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2021, emis de Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor Publice și publicat în Monitorul Oficial.

Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei.

Ordin nr. 1.245/902/2021

Valoarea tichetelor de masă a crescut ultima dată în octombrie 2020, când a existat o majorare de la 20 de lei la 20,01 lei. Instituțiile publice și private din România pot acorda, în baza legii 165 din 10 iulie 2018 tichete de masă sau bonuri de masă cum mai sunt cunoscute, cu care pot fi achiziționate doar produse alimentare sau mese calde.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor care va avea loc pe 21 octombrie 2021. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Tichetele de masă sunt cele mai populare beneficii extrasalariale oferite în România. 9 din 10 angajatori spun că le au incluse în pachetele extrasalariale, potrivit unui sondaj derulat de eJobs România, realizat in perioada februarie-martie 2021. În România, cei mai importanți jucători de pe piața emitenților de carduri și tichete de masă pentru angajați sunt Edenred, Up România și Sodexo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri