Angajarea de personal poate fi o provocare mare pentru multe companii, dar retenția lor este o misiune la fel de important, iar uneori nu foarte ușor de îndeplinit, mai ales în condițiile în care criteriile de apreciere a unui angajator din partea angajaților s-au schimbat în ultimii ani.

Potrivit Cristinei Ionescu, HR Lead Mondelez România, un aspect pe care angajații punct foarte mult preț în prezent este flexibilitatea din partea angajatorului, cu atât mai mult în rândul celor din generațiile tinere. Și când spunem flexibilitate, ne referim la mai multe aspecte. Dacă o companie se arată înțelegătoare și preocupată de angajat, atunci gradul de loialitate față de companie crește.

„Programul flexibil de lucru este cel mai important aspect pentru fiecare dintre noi. Ținem să dăm dovadă că firma se gândește la fiecare angajat. Cred că este cel mai bun benefici pe care putem să-l oferim și că este cea mai bună strategie de retenție, pentru că, atunci când omul are nevoie să rezolve o problemă și vede această flexibilitate din partea companiei, atunci acest beneficiu este cel mai important factor pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare angajat.

Cu atât mai mult pentru generația tânără, pentru care un mediu flexibil de lucru este foarte important”, a spus Cristina Ionescu, HR Lead Mondelez România, în cadrul conferinței Reshaping HR, organizată de Wall-Street.

Totodată, potrivit reprezentantei companiei producătoare de dulciuri și snack-suri, angajații apreciază orice fel de beneficiu sau acțiune care vin din partea angajatorului, de la programe care țin de starea lor de bine la locul de muncă, până la acțiuni de CSR, de implicare în comunitate, de asigurare a siguranței lor, dar și flexibilitatea în a lua decizii pentru fiecare dintre angajați.

Reshaping HR: Ce contează în lupta pentru atragerea și reținerea talentelor” este un eveniment realizat de wall-street.ro și sponsorizat de Lugera-The People Republic, Mondelēz România și Nespresso.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri