Obținerea unui loc de muncă la Google nu este ceva ușor, însă un nou sfat oferit de recrutorii interni ai gigantului tehnologic ar putea să se dovedească de mare ajutor.

Aplicațiile pentru internship la Google pentru anul 2022 s-au deschis pe pe 19 octombrie și se vor închide pe 26 noiembrie, potrivit Business Insider.

De-a lungul anilor, reporterii publicației Insider au vorbit cu angajați actuali și foști angajați ai Google despre obținerea unui rol în această companie. Aceștia au dezvăluit că faptul de a avea abilități ridicate de a coopera, precum și curiozitatea sunt caracteristici apreciate de către cei ce lucrează pentru compania americană.

Vei avea, de asemenea, nevoie de un CV care să se facă remarcat dacă vrei să ai o șansă la Google. Înaintea deadline-ului pentru noile internshipuri, doi recrutori ai programului universitar al Google – Katarzyna Kamińska și Emily Salkey, program manager for talent outreach – au găzduit un panel la deschiderea aplicațiilor. În contextul respectiv, ei au împărtășit recomandări privind modul în care ar trebui absolvenții programelor să-și structureze CV-urile.

Experiența este un „must”. Candidații pentru un loc de muncă trebuie să păstreze mereu în minte faptul că recrutorii se uită după informații concrete, mai ales asupra experienței anterioare.

Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să fi trecut printr-o mulțime de internship-uri sau prin experiență formală în muncă.
„Experiența poate exista în multe forme și suntem perfect conștienți de lucrul ăsta”, a declarat Kamińska.

Dacă aplici pentru poziții de tehnologie digitală, recrutorii trebuie să-ți poată observa cunoștințele privind limbajele de programare. Proiecte relevante de știința calculatoarelor, activități studențești, cercetări la care ai participat, hackatoane sau proiectele de la anumite cursuri pot fi toate luate în considerare.

Este bine să dai de înțeles ce fel de persoană ești, așa că ar trebui să incluzi în CV experiențele de voluntariat, premiile și competențele transferabile. Acest tip de competențe pot fi cele dobândite la joburi anterioare, în practicarea hobby-urilor sau în alte situații.

„De exemplu, dacă lucrezi în retail, ar fi folositor să te gândești la felul în care poți utiliza în funcția pe care o vrei la Google ceea ce ai învățat în jobul tă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri