După ce a închis mai multe supermarketuri Mega Image din București, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă acțiunile de control începute la mai multe magazine alimentare din țară. De această dată, inspectorii ANPC a închis temporar mai multe raioane ale unor supermarketuri și magazine din Ploiești.

Astfel, au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 lei.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus:

  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.
  • oprire temporară de la comercilizare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei
  • 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie
  • 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

„Nu ne oprim‼️ Consumatorii trebuie respectați (...) ANPC îi asigură pe consumatori că menține la cote înalte supravegherea vigilentă a pieței, pentru ca legea și, implicit, drepturile lor să fie respectate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

ANPC Ploiesti

ANPC Ploiesti

Sursa foto: Facebook / ANPC

Ce nereguli a găsit ANPC

  • legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate,
  • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită,
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro,
  • nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte
  • tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curățat corespunzător;
  • prezența, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcționarea defectuoasă a agregatului frigorific,
  • în spațiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența muștelor,
  • sistemul de ventilație era necurarat, prezentând masive depuneri de praf și grăsime

Sursa foto: Facebook/ ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri