Există cinci domenii „fierbinți” din piața muncii care vor trebui să absoarbă permanent personal nou și să ofere servicii și produse de calitate. Prin urmare, dacă iei în calcul o schimbare de carieră pentru 2022, iată un top cinci cu domeniile de activitate care vor fi la mare căutare în 2022.

Asistența medicală

Asistența medicală

Pandemia de COVID-19 a avut un impact imens asupra angajaților din domeniul sănătății. Unii dintre ei au contractat virusul, în timp ce alții și-au pierdut viața. După ce au îndurat luni de zile un șir parcă nesfârșit de pacienți, studiile sugerează că peste o treime din asistenții medicali se gândesc să-și părăsească profesia. Deși a existat un deficit de asistente calificate de ani de zile, pandemia a agravat situația. Acesta este unul dintre motivele pentru care asistența medicală este un domeniu de top al viitorului. Mai mult, dacă îți place să călătorești, poți deveni un asistent medical de călătorie. Acest lucru înseamnă îți poate aduce un venit generos, dar și bonusuri pe măsură.

Va fi nevoie de încă cel puțin 500.000 de asistenți medicali autorizați până în 2027.

Sursa foto: Unsplash

Tehnologia informației

Tehnologia informației

Desigur, IT-ul a fost un domeniu care s-a aflat în plină creștere de ani de zile. Ceea ce este diferit acum este că odată cu introducerea unui sistem de muncă remote și a dezvoltării smartphone-urilor, a crescut și cererea pentru dezvoltatorii de software și aplicații. Deși acest domeniu a necesitat, în mod tradițional, o diplomă de licență, mulți angajatori recrutează oameni care au învățat singuri să codeze sau au urmat anumite cursuri. Prin urmare, dacă ești interesat de o schimbare de carieră, cursurile de IT, unde vei învăța să codezi sunt o idee bună.

Biroul de Statistică a Muncii (BLS) The Occupational Outlook Handbook (OOH) prezice că până la sfârșitul deceniului, domeniul dezvoltării de software va crește cu 22%, ceea ce înseamnă peste 300.000 de noi locuri de muncă cu un salariu mediu ce depășește șase cifre.

Sursa foto: Shutterstock

Managementul lanțului de aprovizionare ( Supply Chain Management)

Managementul lanțului de aprovizionare ( Supply Chain Management)

Deloc surprinzător, acest domeniu este în continuă creștere, având în vedere contextul actual creat de pandemie, ce a adus blocaje în rândul transportatorilor. Locurile din acest domeniu includ agent de achiziții, analist logistic și manager de distribuție. Dacă matematica, statistica și ingineria sunt punctul tău forte și ai studii în domeniu, atunci cu siguranță vei avea un job stabil, ce îți va aduce multe satisfacții.

Foto: Shutterstock

Management financiar

Management financiar

Se preconizează că acest domeniu va crește cu 15% în următorul deceniu. Managerii financiari sunt angajați pentru a examina cheltuielile și veniturile unei companii în timp ce caută modalități de a maximiza profitul. Companiile din Fortune 500 caută adesea candidați cu un MBA, însă organizațiile mai mici angajează manageri financiari cu diplome de licență.

Foto: Shutterstock

Actuariat și statistică

Actuariat și statistică

Actuarii se bucură de o rată de creștere de aproape 20% până la sfârșitul deceniului și de un venit mediu de peste șase cifre. Dacă îți plac datele și statisticile, acesta ar putea fi domeniul perfect.

Actuarul este un specialist în calcule statistice privitoare la asigurări și, în general, la probleme financiare, iar activitatea acestuia va rămâne extrem de căutată în următorii ani. A fi capabil să evaluezi riscul rămâne o abilitate extrem dorită. La rândul lor, statisticienii îndeplinesc un rol similar pentru companii, unde analizează datele.

Aceste domenii în care specialiștii ajută companiile să utilizeze mai bine informația, se bucură de o creștere estimată de 30% a ratei ocupării forței de muncă până în 2030.

Foto: Pixabay

Sursa foto: Unsplash