Tot mai mulți angajați ai Facebook au început să părăsească gigantul IT, fie că și-au găsit unde să plece sau încă sunt în căutări de alternative, una dintre cauzele principale fiind implicarea tot mai frecventă în diverse scandaluri care au erodat reputația companiei lui Mark Zuckerberg.

Recrutorii din piață au observat că există pericolul ca Facebook să se confrunte cu un „exod al angajaților”, o situație neașteptată, după ce, ani la rând, alte companii au încercat să-i ademenească fără succes.

Se pare că reputația de angajator a companiei lui Mark Zuckerberg se deteriorează tot mai mult, iar controversele în care a fost implicat gigantul american a contribuit la creșterea unui sentiment de disconfort în rândul propriilor angajați.

Ani de zile, emailurile, apelurile și mesajele au fost ignorate de către cei care lucrau pentru Facebook. Anul acesta, nu numai că răspund (propunerilor de recrutare - n.r.), dar au început chiar ei să ne contacteze”, a declarat Greg Selker, reprezentant al companiei de recrutare Stanton Chase, citat de BusinessInsider.

Stanton Chase este specializată în recrutarea de angajați pentru poziții de executive.

Selker spune că discută cu angajați de la Facebook în fiecare săptămână, interesul venind chiar și din partea unor vicepreședinți din companie, de reprezentanți din grupul director și chiar directori, îi contactează pentru a-și găsi un alt job.

Un alt recrutor, Jose Guardado, fondatorul Build Talent, companie specializată pe recrutarea angajaților din domeniul tehnologiei confirmă și el acest trend.

Pentru o perioadă foarte lungă de timp, angajații de la Facebook erau de neclintit. Acum, oamenii au început să desprindă de companie, iar această tendință a luat amploare de ceva timp”, a spus Guardado.

Din interior se transmite că salariile sunt în continuare foarte mari la Facebook, dar angajații sunt tot mai tentați de ideea de a pleca, având și temerea ca implicarea Facebook în și mai multe controverse să se nu răsfrângă asupra propriei reputații de angajat. Alții pleacă din firmă pentru că pur și simplu s-au plictisit de Facebook, că a devenit anacronic. Poate de aceea a și venit Mark Zuckerberg cu ideea de a schimba numele și de a construi un metaverse.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri