Pandemia a întrerupt procesul obișnuit prin care angajații își făceau treaba la birou. De asemenea, viața personală a fost afectată de noile măsuri implementate de companii. Munca de acasă, dezechilibrul dintre viața personală și cea profesională sau o putere scăzută de concentrare sunt doar câteva elemente care au afectat constant angajații. Acum, activitățile de team building pot ajuta la reluarea obiceiurilor de dinainte și la reconectarea cu colectivul. Iată cum influențează acestea viața angajaților și de ce merită incluse în planul de beneficii:

Încurajează socializarea

Elementul social al muncii în echipă a lipsit odată cu mutarea activității în regim remote. Chiar dacă există suficiente canale de comunicare online, prin videoconferințe și apeluri audio, angajații au fost deconectați de la ceea ce înseamnă socializare în persoană, în cadrul spațiului de birouri. Acest lucru poate afecta productivitatea, în special în lipsa sesiunilor de brainstorming, care ajută la stabilirea unei strategii puternice.

Activitățile de team building, organizate în aceeași perioadă cu începutul tranziției la munca de la sediu, le vor aminti angajaților de beneficiile interacțiunii cu colegii. Chiar și într-un mediu relaxant este important să se clădească o bază pentru comunicarea necesară în perioada imediat următoare și pe viitor. Activitățile în aer liber, precum sporturile de iarnă, drumețiile sau cel puțin un weekend la cabană pot schimba dinamica dintre colegi. Dacă organizezi un team building în timpul iernii, asigură-te că îi informezi pe angajați să-și facă o listă de echipamente necesare, precum ghete de iarna, pentru ca totul să decurgă fără incidente.

Pot marca o sărbătorire

Team buildingurile oferă oportunitatea de a sărbători anumite succese ale companiei, alături de cei care depun eforturi continue pentru activitatea acesteia. Este important ca angajatorii să sărbătorească asemenea momente și să facă din aceste obiceiuri o normalitate. Angajații se pot simți, astfel, apreciați și pot culege roadele muncii lor. În special în perioadele marcate de dificultăți, precum prezentul, astfel de activități ajută la îmbunătățirea moralului general. În special în apropierea sărbătorilor, dar nu numai, un team building va marca un final de an de succes. Nu uita să te asiguri că angajații tăi sunt vaccinați și că respectă toate măsurile de protecție, pentru a nu îi expune riscului de infectare cu SARS-CoV-2.

Reactivează spiritul competitiv

Companiile care organizau des team buildinguri au avut de suferit în perioada pandemiei. Angajații erau obișnuiți cu astfel de activități pentru a se relaxa, dar și pentru a crea noi legături, în afara biroului cu colegii. În lipsa acestora și odată cu introducerea muncii de acasă, angajații au suferit o ușoară alienare. Prin ieșirile organizate de companii, angajații pot intra din nou în contact cu activitățile care le activează spiritul competitiv. Fie că este vorba de exerciții fizice sau jocuri menite să încurajeze colaborarea, acestea pot readuce un echilibru în viața angajaților. Înainte de a se întoarce la munca la birou, un team building va deveni scuza perfectă pentru a reclădi relațiile afectate de măsurile impuse în ultima perioadă.

În prezent, pandemia este încă o realitate, dar există mai multă flexibilitate în ceea ce privește activitățile pe care le poți organiza în colectiv. Optează pentru un team building care are menirea de a relaxa spiritele și de a readuce o formă de normalitate în viața tuturor angajaților respectand bineinteles si normele de siguranta in vigoare.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri