Plimbarea de la patul tău la birou s-ar putea considera o navetă pe care o faci de acasă către locul de muncă. Asta a decis un tribunal din Germania în cazul unui bărbat care s-a lovit în timp ce se afla în locuința sa și se deplasa de la pat la birou.

Instanța a decis că respectivul angajat ar trebui să fie acoperit de asigurarea companiei la care lucra, după ce acesta s-a lovit pe drumul dinspre pat către birou. Potrivit deciziei emise săptămâna trecută de Tribunalul Social Federal din Germania, cunoscut sub numele de Bundessozialgericht, bărbatul anonim a alunecat pe o scară în spirală și și-a rupt spatele.

Asigurătorul angajatorului a refuzat să acopere dauna de accident. O instanță socială regională a considerat că mersul reclamantului din dormitorul său până la biroul său de acasă era un „act pregătitor neasigurat”, potrivit unei traduceri a hotărârii, preluată de CNBC.

Cu toate acestea, o instanță socială superioară a declarat apoi că a considerat această „primă călătorie de dimineață de la pat la biroul de acasă ca fiind una în contextul muncii”, iar Tribunalul Social Federal a confirmat apoi decizia.

Tribunalul Social Federal German a explicat că, dacă „activitatea asigurată se desfășoară în gospodăria persoanei asigurate sau în altă locație, asigurarea este garamtată în aceeași măsură ca atunci când activitatea se desfășoară la sediul companiei”.

Instituția spunea că legea se aplică joburilor care se desfășoară în regim de telemuncă, care erau considerate „stații de lucru pe computer care sunt amenajate permanent de către angajator în zona privată a angajaților”.

În ultimele luni, tot mai multe țări s-au concentrat pe îmbunătățirea drepturilor angajaților care lucrează de la distanță, în contextul pandemiei de COVID-19. În octombrie, Portugalia a adoptat noi măsuri de sprijin pentru angajați, care prevede ca managerii să nu îi contacteze pe niciun dispozitiv, în afara programului de lucru. Regulile prevedeau, de asemenea, ca angajatorii să contribuie financiar la utilitățile esențiale alea angajaților, cum ar fi internetul și electricitatea.

În ianuarie 2021, Parlamentul European a votat, de asemenea, în favoarea propunerii unei legi privind „dreptul la deconectare” care să fie implementată în întregul bloc comunitar, permițând angajaților să-și închidă dispozitivele de lucru la finalul zilei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri