Majoritatea angajaților români privesc cu optimism spre 2022. 61% dintre angajații români speră ca 2022 să fie un an mai bun pe plan profesional, întrucât iau în calcul schimbarea locului de muncă pentru un salariu mai mare sau se așteaptă la o promovare sau o mărire salarială de la actualul job, arată un sondaj realizat pe platforma de recrutare BestJobs.

Al doilea an pandemic a fost, pentru mulți, mai greu decât 2020 atât pe plan profesional, cât și personal, cu multe provocări și incertitudini care au accentuat oboseala acumulată și anxietatea privind viitorul.

Doar 26% dintre angajații români consideră că 2021 a fost în ansamblu un an mai bun. Îmbunătățirile s-au văzut însă mai degrabă pe plan personal (25%), în timp ce la job a fost mai bine pentru numai 17% și doar 15% spun că le-a mers mai bine anul acesta pe ambele planuri comparativ cu 2020.

Pentru 27%, cea mai importantă realizare profesională în acest an a fost că au învățat abilități noi și s-au dezvoltat ca profesioniști, ceea ce le oferă mai multă încredere că vor putea continua să evolueze în carieră și vor avea oportunități mai bune de job în anii următori.

Alți 16% consideră că, în contextul dificil și incert, realizarea principală este că au reușit să-și păstreze jobul și să aibă o situație profesională stabilă. Doar 12% spun că au reușit în 2021 să-și găsească un job mai bun, în timp ce, la jobul actual, 9% au primit o mărire de salariu și numai aproape 6% au fost promovați pe o poziție mai bună.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, pe un eșantion de 1.041 de utilizatori de internet.

BestJobs este o platformă de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 30.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri