Cu o zi înainte de încetarea grevei generale organizată de angajații STB, directorul companiei, Adrian Criț a discutat despre noile recrutări de personal din cadrul companiei. Decizia de a face noi angajări vine pe fondul sancțiunilor penale pe care le-ar putea suferi o parte din salariații actuali care, conform Regulamentului intern al companiei și-ar putea pierde locurile de muncă pentru că nu s-au prezentat la serviciu.

Societatea de Transport București (STB) a publicat pe pagina oficială un anunț de angajare ce vizează recrutarea de personal nou. Este vorba despre poziția de conducător auto pe care compania are nevoie să o acopere, în urme grevei care a paralizat circulația călătorilor timp de cinci zile. Adrian Criț, directorul STB a anunțat că deja sunt peste 200 de cereri venite din partea românilor, pentru a se angaja pe un post de conducator auto STB. Compania nu a publicat numărul de posturi disponibile.

Angajări STB. Iată ce acte sunt necesare pentru meseria de conducător auto STB:

  • Cerere angajare conform anexă;
  • Act de identitate original şi copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
  • CV europass;

În momentul de faţă sunt foarte multe solicitări de angajare ca urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi (marţi, n.r.) s-au făcut 60 de solicitări, ieri la sfârşitul zilei erau 230. În momentul de faţă sunt 290 de solicitări", a afirmat directorul general al STB.

Adrian Criț, director STB (sursa: Agerpres)

Citește și: Cum se împart banii în STB, compania cu angajați mai mulți decât Carrefour

Ce criterii sunt luate în calcul, la angajările de la STB

  • Studii medii: minim 10 clase;
  • Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.
  • CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun la adresa de email: hr@stbsa.ro sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti, a mai transmis compania, în anunțul de angajare.

STBSursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Ce mai trebuie să știi dacă vrei să aplici pentru un post de conducător auto STB

  1. Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi pentru completarea actelor necesare în vederea angajării, respectiv:
  2. Ai nevoie de adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
  3. Ai nevoie de cazier judiciar fără înscrisuri;
  4. E necesar și un cazier auto.
  5. Cererile şi/sau CV-urile care nu îndeplinesc condiţiile minime prezentate, vor fi clasate.
  6. Cererile şi/sau CV-urile care nu sunt selectate pentru completarea actelor necesare în vederea angajării vor fi înregistrate în baza de date a societăţii.

Cererea de angajare poate fi accesată și descărcată de AICI.

Ce salariu încasează un conducător auto STB

Un conducător auto al vehiculelor STB are un salariu de încadrare de 3.700 de lei. Venitul lunar al acestuia poate crește, odată cu orele suplimentare. Angajatul poate lucra, spre exemplu, 10-12 zile lucrătoare sau poate alege să vină la serviciu în zilele de weekend sau în timpul sărbătorilor legale.

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din București și inițiatorul acestei greve, a transmis în toamna anului 2021 valoarea netă a salariului încasat de un șofer sau vatman nu depășește, însă, 3.500 de lei, din cauza taxelor și impozitelor.

Un șofer care lucrează schimbul 1 ajunge la muncă la ora 4, ajungând direct la autobuzele din depouri pentru ca la ora 5 să poată pleca pe traseu. Acesta termină tura la ora 13:00, când ajunge următorul schimb. Programul se poate prelungi, de multe ori, iar șoferii și vatmanii ajung să conducă între 8 și 12 ore pe zi, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul oficial al STB.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri