Atunci când mediul de lucru se schimbă, trebuie să te adaptezi rapid ca să fii apt de muncă într-un timp cât mai scurt. Din ce în ce mai multe companii stimulează angajații să lucreze de acasă, fie pentru siguranța oamenilor, fie pentru că este mai convenabil pentru eficiența afacerii. Oricare ar fi motivele, lucrul de acasă necesită un spațiu special destinat desfășurării activității.

Dar care este aparatura necesară pentru spațiul de lucru? Iată 5 reguli de bază pentru crearea unui mediu productiv la tine acasă!

Un computer/monitor/laptop

Lucrul de acasă impune utilizarea unui device, dar în funcție de activitatea pe care o întreprinzi, s-ar putea să ai nevoie fie de un computer şi monitor, fie de un laptop. Computerele și monitoarele sunt utilizate pentru a conduce sarcini care au nevoie de mai multă putere și de caracteristici speciale pentru placa de bază, audio și video (graphic design, game testing, video game creator, content creator, etc.). Laptopurile sunt folosite pentru îndeplinirea unor activități mai ușoare care pot rula cu o placă de bază standard.

Un router de internet cu viteză mare

Atunci când ai un loc de muncă remote și lucrezi din spațiul personal, trebuie să te folosești de propriile resurse pentru a-ți duce la bun sfârșit activitățile. Un router de internet de mare viteză este esențial pentru acest mediu de lucru, întrucât trebuie să fii activ pe platformele online destinate activităților. În plus, viteza este esențială ca să-ți termini treaba la timp și să lucrezi eficient și productiv. Atunci când internetul rulează la o viteză slabă, se instalează și o serie de factori emoționali, precum stresul și nerăbdarea.

Un scaun de birou confortabil

Pentru că vei petrece o perioadă îndelungată în fața monitorului sau laptopului, nu poți să folosești orice tip de scaun. De exemplu, scaunul pe care îl folosești în bucătărie s-ar putea să nu mai fie atât de confortabil după ce ai stat în șezut patru ore.

Scaunele de birou sunt special concepute pentru a asigura confortul și sprijinul necesar pentru spate, gât, brațe și picioare atunci când petreci mult timp în aceeași poziție.

O imprimantă standard sau multifuncțională

Majoritatea domeniilor de lucru necesită și prezența documentelor fizice, chiar dacă tu le ai deja în format digital. În funcție de activitatea pe care o întreprinzi, tipul și volumul de documente pe care trebuie să le imprimi și frecvența cu care ai nevoie de acest serviciu, poți să alegi dintre o imprimantă standard (cu cerneală sau cu laser) și una multifuncțională care are o serie de caracteristici speciale.

Dacă o imprimantă ți se pare prea costisitoare pentru dotarea spațiului de lucru personal, ai la dispoziție oricând posibilitatea de a o achiziţiona în rate fără dobândă printr-un card de cumpărături precum CardAvantaj.

Lumina provenită de la lustra principală din cameră s-ar putea să nu fie îndeajuns pentru confortul ochilor tăi, mai ales dacă îți place să lucrezi mai mult pe timp de noapte. În acest caz poți alege o lampă cu stativ sau care se instalează în perete pentru echiparea unui spațiu de lucru productiv.

Pregătește-te de lucrul de acasă cu echipamentele necesare și adecvate nevoilor tale!

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri