Grupul Adecco, prin divizia locală Adecco România, una din cele mai importante companii de recrutare de personal în regim temporar din piața locală a transmis un mesaj în contextul războiului declanșat în Ucraina, ca urmare a invaziei Rusiei. Compania transmite că e gata să ofere sprijin umanitar, consiliere juridică și oportunități de angajare pentru toți cei care au nevoie.

Redăm mai jos mesajul integral transmis redacției, de către Adecco România:

„Din păcate, situația din Ucraina este încă în plină desfășurare. Deși cu toții sperăm într-o soluție diplomatică la această criză și ca pacea să poată fi restabilită, gândurile noastre din cadrul Grupului sunt în primul rând către toți cei afectați. Siguranța oamenilor, a angajaților noștri și a familiilor acestora este prioritatea noastră absolută. Deși nu avem operațiuni directe în Rusia sau Ucraina, avem mulți colegi și asociați ucraineni, ruși și bieloruși care lucrează cu Grupul. Prin urmare, monitorizăm în mod constant situația și am instituit deja mecanisme de asistență non-stop.

Urmărește AICI un LIVE UPDATE cu cele mai importante evenimente din Ziua 8 a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Suntem gata să oferim sprijin umanitar, consiliere juridică și oportunități de angajare pentru toți cei care au nevoie.
Încă din primele zile ale crizei, Grupul Adecco și Adecco România s-au concentrat pe o serie de măsuri:

  • Înființăm puncte de contact dedicate (numere gratuite ale call centerului și adrese de e-mail) în mai multe țări din Europa de Est, unde colegii și asociații pot solicita asistență.
  • În Polonia, unde sosesc zilnic un număr semnificativ de refugiați, sprijinim cu transport, adăpost, hrană și alte lucruri necesare după ce aceștia ajung acolo și trec granița. Acest ajutor este îndreptat către familiile și rudele colegilor noștri din Adecco și lucrătorilor asociați, precum și oricăror persoane care au nevoie și sunt în apropierea punctelor de trecere a frontierei.
  • Încurajăm și facilităm inițiativele individuale ale colegilor de a se implica în acțiuni de sprijin.
  • Grupul Adecco monitorizează eforturile de ajutor din întreaga lume și a înființat până acum un microsite unde colegii pot să doneze pentru răspunsul umanitar oferit de Comitetul Internațional Crucea Roșie (CICR), care îi vizează pe cei afectați de conflictul la sol. Sprijinul acoperă furnizarea de apă, hrană, combustibil, adăpost și ajutoare pentru reîntregirea familiei.
  • Pe plan instituțional, Grupul Adecco lucrează îndeaproape cu Confederația Mondială a Ocupării Forței de Muncă, pentru a sprijini Federațiile Industriei de Ocupăre a Forței de Muncă din țările regiunii. Am promis sprijinul directorilor agențiilor globale ale ONU, precum și OIM (Organizația Internațională pentru Migrație), UNHCR (UN High Commissioner for Refugees) și OIM (Organizația Internațională a Muncii).

Situația actală este foarte dinamică. Evoluțiile din Ucraina și toate țările care sunt deja sau pot fi afectate au atenția tuturor colegilor la nivel de regiune și global.

Până la momentul transmiterii acestei știri, cele mai recente date disponibile de la Guvernul României indică un număr de aproape 120.000 de refugiaţi ucrainieni, dintre care 46.000 au rămas în România.

Citește și: Ciprian Ciucu: România ar putea primi lejer un milion de refugiați

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri