Ȋn contextul în care autorităţile române din New Delhi sunt depăşite de numărul mare de solicitări de vize de muncă pentru muncitorii din Nepal, Sri Lanka şi India, soluţia vine din Filipine, ţara care în momentul de faţă livrează cel mai rapid fortă de muncă pentru România.

Odată cu suplimentarea contingentului de muncitori străini cu drept de muncă în România la 100.000, companiile de recrutare a forţei de muncă străine se confruntă cu o nouă provocare. Este vorba despre creşterea considerabilă a timpului de aşteptare pentru acordarea vizelor de lucru de către autorităţile româneşti pentru muncitorii străini.

Astfel, o operaţiune care în mod normal necesita doar un timp de aşteptare de 3 luni, a ajuns acum să presupună chiar şi 8 luni de zile, până la posibilitatea primirii personalului străin de către companiile româneşti.

„Există un interes crescut deopotrivă al angajatorilor români, pentru muncitori din Filipine, cât şi al celor din urmă pentru ţara noastră. Am asistat la zeci de interviuri de angajare zilele acestea şi pot spune cu siguranţă că forţa de muncă din Filipine este cea mai bună din toate punctele de vedere şi asta în urma experienţei mele de peste 12 ani în domeniu. Oamenii aceştia sunt buni muncitori, au o educaţie aleasă, sunt buni cunoscători de limba engleză şi au o cultură de aproape 40 de ani, în ceea de presupune muncitul peste hotare.

Desigur că pentru această categorie premium de personal preţurile de aducere sunt mai mari, însă angajatorii români au înţeles importanţa forţei de muncă sigure şi de calitate”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia, întors de curând din Filipine, unde a avut o serie de întâlniri oficiale atât cu reprezentanţii autorităţilor române din această ţară, cât şi cu mai multe companii.

Printre factorii care contribuie la poziţionarea acestui segment de forţă de muncă în categoria premium se numără şi protecţia oferită de către statul filipinez muncitorului, reglementarea corectă şi monitorizarea permanentă a angajatului, ceea ce din start reprezintă o garanţie atât pentru angajator, cât şi pentru prestator.

„Majoritatea muncitorilor din Asia consideră România drept o destinaţie de tranzit spre Europa şi ţările ei mai dezvoltate, motiv pentru care s-a dezvoltat chiar şi o piaţă a cumpărării de vize, un fenomen extrem de alarmant. Nu este cazul forţei de muncă din Filipine, care vine în România strict pentru a munci”, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

Sursa foto: Work From Asia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri