Roweb, companie românească de servicii software end-to-end, anunță reîntoarcerea la internshipurile pe tehnologii în format fizic, cu focus pe Pitești și Craiova. Circa 85% dintre totalul studenților care încheie și ultima etapă a programului plătit de internship devin angajați.

„Am remarcat în ultimii ani că și în orașe precum Pitești, Craiova există talente valoroase în domeniul Tech, dar care au acces limitat la programe de carieră, iar inițiativele noastre de internship au rolul de a aduce oportunitățile mai aproape de ei. Pe de altă parte, avem nevoie la rândul nostru de oameni în egală măsură talentați și pasionați de IT, iar prin aceste programe vizăm selectarea celor mai buni și angrenarea lor în proiecte de top, pentru companii mari din Europa”, a declarat Gabriel Roșu, Partener Roweb.
Potrivit reprezentanților Roweb, circa 1.500 de studenți au participat la programele de internship în cei 10 ani de când sunt organizate. Compania primește anual între 200 și 400 de aplicații.

Ulterior, la stagiul de practică participă, în medie, 60-80 de persoane din ambele orașe, iar la internshipul plătit rămân aproximativ 15 studenți. Dintre aceștia din urmă, cca. 85% sunt angajați de Roweb la finalizarea programului, respectiv o medie de 13 persoane/sesiune.

Mă bucur că anul acesta revenim în format fizic, în conditii de maximă siguranță. Acest lucru permite o interacțiune mult mai eficientă între mentori și studenți, iar noi putem să-i ajutăm de fiecare dată când întâmpină o problema. De asemenea, ne face plăcere să petrecem timp cu studenții, să vorbim despre ce îi preocupă și să înțelegem cum putem să-i ajutăm. De-abia aștept stagiul de anul acesta.

Ștefan Nicolae, Director departament PHP Pitești

Tehnologiile studiate la stagiul de practică și aprofundate în perioada de internship sunt printre cele mai căutate, precum .NET, PHP, iar de anul acesta și QA. În următorii ani, compania vizează extinderea stagiilor de practică și pe alte tehnologii și departamente, precum React sau Angular.

Ce înseamnă să fii software developer – preview de carieră pentru studenți

#JobShadowDay reprezintă un alt proiect în care este implicată compania Roweb, realizat în colaborare cu facultățile de profil, care se adresează studenților ce vor să observe mediul de lucru al unei companie IT și să afle direct de la programatori care sunt provocările și avantajele unui software developer.

În cadrul acestuia, compania își propune de fiecare dată crearea unui mediu cât mai informal, prietenos, pentru a elimina barierele de vârstă și experiența, cu scopul de a stimula studenții să adreseze cât mai multe întrebări edificatoare pentru ei. Până în prezent, evenimentul a fost desfășurat doar în cadrul sediului din Craiova, urmând o activitate similară în luna mai, în Pitești.

Sursa foto: Roweb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri