Elon Musk a cumpărat oficial rețeaua socială Twitter, într-o tranzacție care se ridică la 44 de miliarde de dolari. Viitorul este incert pentru angajații Twitter, după ce consiliul de administrație a acceptat oferta din partea CEO-ului Tesla.

„Odată ce înțelegerea se încheie, nu știm în ce direcție va merge platforma”, le-a spus CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, angajaților în timpul unei ședințe.

Este de așteptat ca finalizarea înțelegerilor privind tranzacția să dureze între trei și șase luni, cu toate că CEO-ul Twitter a transmis că până atunci, activitățile companiei se vor derula în aceeași manieră, notează CNBC.

Într-o declarație prin care anunța acordul de preluare, Elon Musk a spus că speră să aducă Twitter la cel mai bun nivel la care a fost vreodată, prin implementarea de funcții noi și algoritmi open source pentru a crește încredere și pentru a elimina mesajele de tip spam. De asemenea, planul său este să atragă tot mai mulți oameni care să își facă un cont pe Twitter.

„Twitter are un potențial extraordinar. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu firma și cu comunitatea de utilizatori a maximiza acest potențial”, a spus Elon Musk, cu prilejul preluării rețelei sociale.

Iată ce va înseamna preluarea Twitter, de către Elon Musk pentru cei peste 7.000 de angajați ai Twitter.

Citește și: Mutare strategică sau greșeală? De ce a scăzut valoarea de piață a Tesla cu aproape 130 de miliarde de dolari într-o singură zi

Nu se fac reduceri de personal „pentru moment”

Parag Agrawal le-a spus angajaților că în cadrul Twitter nu sunt planificate reduceri de personal „în acest moment”, în timpul întâlnirii de luni. Totuși, CEO-ul companiei nu a comentat legat de ce se va întâmpla odată ce Musk va prelua compania mai târziu, de-a lungul acestui an.

Ultima dată când Twitter a făcut reduceri semnificative de personal a fost în 2016, când compania a concediat aproximativ 9% dintre angajați. Concret, a fost vorba de 350 de posturi, din rândul echipelor de vânzări și marketing, înregistrând cele mai mari pierderi.

Unii angajați Twitter și-au exprimat temerile cu privire la viitorul companiei după anunțul legat de preluarea platformei sociale de către Elon Musk. Edward Perez, director de management de produs, a declarat într-un tweet că firma se confruntă cu o perioadă de „disconfort real și incertitudine”.

„Majoritatea dintre noi credem că Twitter este mult mai mult decât o platformă tehnologică. Avem o responsabilitate profundă față de societate. Sper că noul nostru proprietar va avea în vedere acest aspect”, a spus Perez.

O posibilă înghețare a recrutărilor

Planurile de recrutare sunt încă în evoluție după anunțul prelurării. Când a fost întrebat despre o potențială înghețare a recrutărilor, Agrawal a spus că Twitter încă mai are de clarificat care sunt exact următorii pași înainte de încheierea tranzacției. „Nu avem toate răspunsurile. Aceasta este o perioadă de incertitudine”, a spus acesta.

Începând de marți dimineața, Twitter avea încă peste 650 de poziții deschise postate pe site-ul lor din diferite departamente. Una dintre cele mai mari întrebări care rămâne fără răspuns în urma acordului este pe cine va numi Musk ca CEO al Twitter.

Agrawal l-a înlocuit pe cofondatorul Jack Dorsey în urmă cu doar cinci luni. Proaspătul CEO a declarat în timpul întâlnirii de luni că va rămâne CEO până la încheierea acordului, dar Musk ar putea numi un nou lider în fruntea companiei după încheierea acordului.

Personalul ar putea fi obligat să se întoarcă la birou

Twitter și-a redeschis birourile în martie, dar Agrawal a declarat luna trecută că angajații pot decide unde și cum lucrează, având inclusiv posibilitatea de a lucra complet remote.

Acest aranjament s-ar putea schimba odată ce Musk va prelua Twitter. Deși CEO-ul Tesla nu a adoptat o poziție clară în dezbaterea privind revenirea la birou. El a făcut referire la posibilitatea de a transformara sediului companiei din San Francisco într-un adăpost pentru persoane fără adăpost, deoarece.

Tesla a început să le ceară unor angajați să reia lucrul de la birou, încă din aprilie 2020. Nu este clar dacă Agrawal a abordat potențialele modificări ale aranjamentului flexibil de lucru al Twitter în timpul întâlnirii de luni.

Citește și: Cum se poate schimba Twitter după preluarea lui Elon Musk

Cum au primit angajații vestea preluării Twitter de către Elon Musk

Un angajat a declarat pentru Business Insider cum s-a simțit din interiorul companiei tot procesul dificil în care Elon Musk a anunțat că urmează să preia controlul Twitter.

„La birou, mulți colegi și-au anulat întâlnirile în ziua cu anunțul preluării pentru că erau preocupați. `Am multe în minte astăzi, putem reprograma?`”, spuneau mulți dintre ei.

Unii angajați sunt de părere că preluarea Twitter de către Elon Musk ar putea fi, însă un proces benefic pentru companie. Iată ce povestește un alt angajat:

„M-am alăturat Twitter după ce am lucrat pentru mai multe startup-uri. Mi-a plăcut produsul și am crezut că este un instrument uimitor. Ca utilizator, mi-am făcut chiar prieteni adevărați prin Twitter. Dar când am ajuns pe Twitter, mi s-a părut ca și cum dezvoltarea produsului a încetinit.

Știam să îmi temperez așteptările: oamenii se mișcă mai încet în companiile de tehnologie mai consacrate. Întotdeauna există oameni care încearcă să facă lucruri bune, dar uneori organizarea este cea care te încetinește.

Fluxul nostru de știri nu este la fel de captivant ca cel al lui TikTok sau chiar al lui Facebook și, ca inginer, am văzut o mulțime de remedieri simple și evidente care ar putea schimba asta.

Oricât de neprofesioniste ar fi tweet-urile lui Musk, cred că relația lui cu Twitter este similară cu a mea. Îmi face semn că este un șef care înțelege produsul.

Musk este un optimist hotărât și un pragmatist înrăit. Din punct de vedere istoric, Twitter a fost lent. Merge bine. Dar nu se încarcă ca înainte. Nu spun că asta se va întâmpla cu Musk. Evident, există bune și rele în cultura pe care o insuflă, dar cred că Twitter poate învăța destul de multe din dorința lui de a încerca lucruri noi”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri