În prezent, majoritatea afacerilor activează sau macar și-au deschis și o ramură, în digital. Astfel, business-ul ajunge la mai mulți clienți, atrage un public mai larg, iar vânzările cresc pe măsură. Însă, obținerea unei prezente în digital nu este chiar atât de ușoară fară o baza solida, o găzduire web de încredere, pe care să se creeze și să se dezvolte website-ul.

Website-urile nu pot exista în online fară găzduire, fară o “platforma” suficient de puternica pentru a putea susține traficul și schimbul de informații ce urmează să aibă loc. Astfel, pentru a accesa aceasta “platforma”, este nevoie că proprietarul business-ului să achiziționeze un spatiu digital, respectiv să “închirieze” un serviciu de găzduire web.

Cum funcționează găzduirea web?

Datele ce urmează a fi afișate pe website, respectiv pozele și textele, cât și codurile și structura interna a website-ului necesita o locație, un spatiu, unde să fie depozitate. Cum aceste elemente nu exista fizic, sunt digitale, vor necesita un spatiu digital suficient de puternic și suficient de mare pentru a le stoca.
În funcție de tipul website-ului tău, cât și a funcțiilor prezente pe acesta, ai posibilitatea de a opta pentru mai multe tipuri de pachete de găzduire web.

Aceasta alegere se face o singura data, la început, nefiind una dintre acțiunile care necesita actualizare zilnică.

Sigur, furnizorul pentru găzduirea web se poate schimba, însă, în general, daca account-ul este actualizat, și website-ul este funcțional, serviciul de găzduire web vă rula pe fundal, fară a împiedică în vreun fel buna funcționare a afacerii tale.

La ce să te uiți atunci când alegi un pachet de găzduire web

Exact cum am menționat mai sus, în funcție de tipul website-ului tău, și al bugetului pe care vrei să îl aloci procesului de găzduire web, ai mai multe variante de hosting din care poți alege. Unele sunt pentru firme mai mari, altele pentru firme mai mici, însă toate au câteva elemente în comun – elemente ce nu ar trebui să-ți scape din vedere atunci când ești în căutarea unui furnizor potrivit de servicii de găzduire web pentru afacerea ta. Dintre acestea, cele mai importante sunt următoarele:

  • Procesul de stocare al fișierelor.

Fiecare website, chiar și cele mai basic, vor fi alcătuite, cel puțin, din câteva zeci de fișiere, fie că vorbim de imagini, texte sau design, elemente ce converg pentru buna funcționare a business-ului în online.

Serviciul și planul de găzduire web vor oferi platforma de stocare a tututor acestor fișiere, indiferent daca, pe parcurs ce afacerea se dezvolta și creste, numărul acestora se vă înmulți. Un bun furnizor de servicii de găzduire web vă face fata cu succes creșterii afacerii tale, putând să-ți ofere și o varianta îmbunătățită atunci când momentul o vă cere.

  • Aparatura hardware

Lumea digitala, în special internetul, este construita dintr-o multitudine de site-uri care sunt vizitate zilnic de diverși utilizatori. Însă, aceasta este doar acea parte “invizibila”, intangibila, a spațiului confecționat din zero și unu. Aceasta are, totuși, și o parte vizibila, tangibila, care se reflecta în centrele imense, pline de computere, calculatoare și servere web.

Acest spatiu ocupat fizic de toate echipamentele intra în atribuțiile furnizorului tău de găzduire web, întrucât îndatorirea de a localiza, achiziționă și menține spațiul fizic de depozitare al gadgeturilor vă fi a lui. De asemenea, tot furnizorul se vă ocupa și de întreținerea calculatoarelor și păstrarea acestora în cea mai buna stare de funcționare.

  • Programul de funcționare

Programul de funcționare al serverului este direct legat de funcționarea website-ului tău. Concret, atunci când serverul este inactiv, website-ul tău nu vă putea fi accesat de nici un client, nici macar de tine. Iar acest aspect poate avea repercusiuni negative asupra clienților tai, întrucât aceștia vor abandona orice intenție de a achiziționă produsele tale.

În funcție de tipul furnizorului pe care îl alegi este posibil că website-ul tău să sufere, din când în când, de nefunctionalitate. Însă, daca optezi pentru un furnizor de încredere, cum este Hosterion, acesta se vă asigura că serverul vă fi activ constant, perioadele de nefunctionare fiind aproape inexistente. Standardul de disponibilitate este de 99,9% - iar un furnizor de top iți vă asigura cel puțin acest procent de funcționalitate.

  • Securitatea datelor și fișierelor tale

Atunci când fișierele tale ajung în lumea cibernetica, pe internet, exista o foarte mare șansă că acestea să fie preluate de alții, respectiv furate de hackeri și utilizate în alte scopuri decât cele pentru care au fost create. Problema securității pe internet nu este una ce a apărut recent, datează din primele vremuri ale internetului. Însă, în prezent, tehnicile de a fura sunt din ce în ce mai inovative, mai îndrăznețe și mai necruțătoare.

De aceea, pentru a te asigura că datele tale sunt în siguranță, pentru a evita furtul de date și identitate cât și haosul ce poate apărea după, este extrem de important că furnizorul tău de găzduire web să iți poată oferi cele mai performante tehnici și metode de protecție. Așa cum sistemele clasice anti-hoți iți vor pastra casa în siguranță, așa și furnizorul de găzduire web trebuie să iți păstreze datele protejate.

Tipuri de găzduire web

Exista mai multe tipuri de servere din care poți alege, în funcție de buget, stadiul afacerii și de planurile tale viitoare. Însă, trebuie să acorzi atenție sporita alegerii acestuia, întrucât fiecare tip de server are un mod specific de funcționare și poate fi benefic unui anumit tip de website. Un exemplu concret ar fi un tip de website one-page, site ce prezinta un stufos conținut de informații pe o singura pagina lunga. Acest tip de site vă necesita o încărcare completa și rapida a informațiilor din primele secunde ale accesării acestuia.

Un alt tip diferit de website sunt cele ce conțin o biblioteca video, astfel necesitând să furnizeze continuu date, pentru că videoclipurile să poată fi vizionate indiferent de momentul accesării acestora. Astfel, firma cu care decizi să semnezi pentru serviciul de găzduire web iți vă pune la dispoziție mai multe variante și tipuri de website din care poți alege, tocmai pentru că website-ul să se plieze perfect pe cerințele afacerii tale.

Care sunt cele mai des întâlnite tipuri de găzduire web? Continua să citești în rândurile de mai jos:

  • Găzduire partajata – cunoscuta și sub denumirea de “shared hosting”. Acest tip de găzduire este indicata pentru website-urile nou lansate, sau cele care nu necesita un trafic intens. Concret, aceasta găzduire web funcționează asemeni unui “depozit de curierat”, “depozit” ce vă stoca atât informațiile tale, cât și cele ale altor site-uri în același loc. În caz de atac cibernetic asupra serverului gazda – indiferent daca atacul este îndreptat spre tine sau către celelalte website-uri care împart spațiul – website-ul tău vă avea de suferit.
  • Găzduire web de tip VPS. Aceasta găzduire este indicata daca website-ul tău depășește zilnic 2000 de utilizatori. Mai mult, un server din acest tip de găzduire web iți vă oferi atât spatiu de stocare cât și mai multe resurse pentru că website-ul tău să poată funcționă corespunzător.
  • Găzduire web cu servere dedicate. Alegerea perfecta daca iți dorești un server doar pentru tine, o găzduire care să fie complet sub controlul tău. Mult mai securizat și mai pregătit să facă fata atacurilor hackerilor, acest tip de server vă fi dedicat exclusiv website-ului tău, fară că spațiul să mai fie accesat sau împărțit cu alti utilizatori. Însă, un server de acest tip este, de asemenea, costisitor.

Un alt aspect important de care trebuie să tii cont, este locația serverului, respectiv a găzduirii web. Spre exemplu, la Hosterion poți opta pentru un serviciu de găzduire web cu server în Romania, mai precis în București sau Cluj-Napoca, sau pentru un serviciu de găzduire web cu localizare externa, respectiv în Europa (Amsterdam, Londra) sau SUA.

Locația serverului și importanta acesteia pentru afacerea ta

Viteza de încărcare a unui website este extrem de importanta. De cele mai multe ori, daca un site nu se încarca în primele 3 secunde de la accesare, utilizatorii renunță la utilizarea acestuia, navigând mai departe, timpul fiind unul dintre elementele ce, în viitor, poate să te coste clienți prețioși.

De ce este locația unul dintre factorii importanți pentru găzduirea web? Deoarece una dintre metodele pentru a face un website să se încarce mai repede îl reprezintă poziționarea fizica a acestuia cât mai aproape de publicul tău tintă. Concret, cu cât serverul este mai aproape de utilizatori, cu atât mai repede utilizatorul vă primi informația pe care o solicita, datele nefiind supuse treceri prin mai multe locații pentru a ajunge la utilizatorul final.

Tocmai de aceea, în funcție de ce public tintă iți dorești să atingi, cu ofertele Hosterion poți trece, încă de la început, peste problema vitezei încărcării website-ului.

Hosterion – De ce să alegi pachetele Hosterion?

Pachetele de găzduire web de la Hosterion sunt printre cele mai viabile și mai econome, gândite special pentru a fi un real ajutor pentru orice business owner care dorește să-și transpună afacerea în online. La Hosterion exista doua tipuri de găzduire web din care poți alege:

O găzduire web ce se împarte în 5 pachete diferite, pentru a-ți oferi posibiliatea de a alege pachetul perfect – Basic, Standard, Plus, Advanced, Ultra.
Și o găzduire web avansata, ce se pliază expres pe tipurile de site cel mai des întâlnite – wordpress, magento etc.

De asemenea, indiferent de pachetul ales poți beneficia de asistenta non-stop cât și de securitate optima cu certificatele SSL. Mai mult, exact cum am menționat și mai sus, poți opta pentru locația serverului pentru care dorești găzduire web. Astfel, vei putea ajunge mai repede și mai simplu către publicul tău tintă.

Iar daca iți faci griji pentru backup-ul website-ului tău, atunci vei fi incantat să afli că la Hosterion backup-ul este inclus, acesta fiind realizat zilnic, săptămânal și lunar. Astfel, vei avea acces în orice moment la copiile de siguranță ale datelor tale, și nu vă trebui să-ți faci griji despre restaurarea website-ului în caz de nevoie.

Despre Hosterion

Activând pe piață încă din 2004 sub denumirea de Elvsoft, echipa Hosterion a castigat expertiza, know-how-ul și deprinderile necesare atât pentru analiza pieței cât și pentru oferirea de soluții concrete la problemele existente ale acesteia. Rezutatele muncii asidue nu au rămas neobservate, întrucât în 2009 Elvsoft (actualul Hosterion) a devenit primul partener Microsoft pentru găzduire web.

În 2016 Elvsoft și-a schimbat denumirea în Hosterion, pentru a reflecta și mai bine specializarea pe care o ofereau serviciile de găzduire web, în timp ce un an mai tărziu, în 2017, a devenit partener Google. Astfel, efortul echipei a fost răsplătit la nivel international, devenind una dintre cei mai îndrăgiți și utilizați furnizori pentru găzduirea web.

Nu te-ai convins încă? Vizitează website-ul și descoperă în detaliu avantajele colaborării cu o astfel de echipa!

În funcție de tipul business-ului tău, serviciul de găzduire web vă avea un rol esențial în promovarea afacerii tale și atragerea unui public cât mai larg. Dar hai să facem împreună o scurta recapitulare. Așadar, pentru a fi prezent în online ai nevoie de un server. Iar în funcție de tipul de server pe care îl alegi poți beneficia de mai mult spatiu și de o viteza mai mare de încărcare. Apoi, vei avea nevoie că serverul ales să fie bine întreținut, să beneficieze de asistenta și backup și, evident, de securitate sporita.

La Hosterion iți poți alege pachetul perfect pentru afacerea ta, atât din punctul de vedere al locației cât și al spațiului de stocare dorit. Mai mult, vei beneficia de o serie de avantaje ce vor promova buna funcționare a website-ului cât și securitatea și integritatea datelor tale. Astfel, nu vă trebui să te îngrijorezi în privință up-time-ului sau a posibilelor atacuri cibernetice, ci te vei putea focusa pe dezvoltarea și managerierea afacerii tale.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri