De la începutul anului și până în prezent, numărul ofertelor de muncă active dedicate constănțenilor este într-o continuă creștere, arată datele platformei de recrutare BestJobs, culminând cu ultimele 30 de zile, când au fost publicate peste 3.500 de joburi, cu 53% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 88% vizează direct locuitorii orașului Constanța. În ce domenii vor să se angajeze constănțenii și cât câștigă un lucrător sezonier în Constanța?

În prezent, pe platforma BestJobs, 17% dintre joburile disponibile sunt în Vânzări, pentru poziții de agenți, consilieri, reprezentanți sau lucrători comerciali, 11% în Financiar și Contabilitate și 5% în Tehnic, dar există și numeroase anunțuri în HoReCa și Transporturi. De asemenea, pentru candidații din Constanța există pe platformă oportunități de muncă în străinătate, iar candidații din domeniul medical sunt cei mai „vânați” de angajatorii străini.

Citește și: Manager de hotel: Un băiat m-a întrebat la interviul de angajare dacă aș putea trăi cu 2.000 de lei pe lună. „Soluția e să îți iei un doilea job”

Cât câștigă un lucrător sezonier în Constanța

Influența sezonului estival se simte deja în creșterea și în specificul joburilor de pe BestJobs, care vizează județul Constanța, zonă reprezentativă pentru turismul de vară. Astfel, apar tot mai multe oportunități sezoniere, iar salariile pornesc de la 400 euro lunar pentru un lucrător comercial în benzinărie, 600 - 900 euro lunar pentru un consultant turism și 500 - 700 euro lunar pentru agenți livratori sau șoferi.

În HoReCa, există numeroase joburi disponibile, precum Ospătar, care poate câștiga între 500 și 600 euro net pe lună, Agent Turism, cu un salariu între 500 și 1.000 euro, Cameristă, cu salariu lunar de 800 euro sau Recepționer hotel, cu câștiguri între 400 și 500 euro.

Încă din luna mai, numărul joburilor cu specific sezonier a început să crească pe BestJobs. Este prima vară de la începutul pandemiei în care nu avem restricții, iar așteptările sunt ca, în privința turismului, să fie creșteri foarte mari, mai ales că mulți români vor alege probabil litoralul românesc în defavoarea destinațiilor străine pentru a-și proteja bugetul afectat deja de inflație.

Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România

Cele mai bine plătite joburi în Constanța

Printre cele mai bine plătite poziții disponibile în Constanța se numără cea de inginer sisteme de securitate, cu un câștig mediu lunar de 1.500-2.000 de euro, specialist automatizări, cu 1.000 - 1.300 euro pe lună și programator PLC, care poate ajunge și la un salariu mediu de 3.000 de euro pe lună.

În topul companiilor mari care fac recrutări în Constanța, PepsiCO deține locul fruntaș, iar companiile care completează topul sunt Lidl, Unicredit Bank și Regina Maria. Companiile locale cu cele mai multe oferte de joburi disponibile pe platformă sunt Easy Credit, DP World Constanța, Triton și Europack Media.

Vezi și: Joburi de vară pentru tineri. Piața muncii, în căutare de tinere talente din Generația Z

Unde vor constănțenii să se angajeze

Principalul pol de atracție pentru candidați îl reprezintă orașul Constanța, unde au fost înregistrate peste 115.000 de aplicări în ultimele 30 de zile, fiind urmat de Mangalia, cu peste 4.800 de aplicări și Năvodari, cu puțin peste 4.700 de aplicări.

Constănțenii au aplicat pe platforma BestJobs cu precădere la joburi în Vânzări (aproximativ 19.000 de aplicări), Management (peste 5.000 de aplicări), Financiar/Contabilitate (aproximativ 2.800 de aplicări). De menționat sunt și domeniile Administrativ / Secretariat (peste 2.300 de aplicări) și Transport / Distribuție (aproximativ 1.800 de aplicări).

Joburile cu cele mai multe aplicări sunt Consultant Vânzări (peste 1.200 de aplicări), Consilier Vânzări (aproximativ 970 de aplicări), Asistent Vânzări part-time (peste 950 de aplicări) și Broker imobiliar (aproximativ 600 de aplicări).

În prezent, există și un număr mare de constănțeni care și-au arătat interesul pentru oportunitățile remote, cele mai multe oferte fiind în Inginerie, IT, Management, Vânzări, Financiar/ Contabilitate. Constănțenii care vor să își schimbe domeniul de activitate găsesc pe BestJobs numeroase oportunități de reconversie profesională, printre care se numără și cursurile de specializare puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă, precum și cursuri online în domeniul IT.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri